Beckham & Keane delven onderspit tegen Nick Soolsma

Toronto FC heeft in de kwartfinale van de CONCACAF Champions League voor een enorme stunt gezorgd door het sterrenensemble van Los Angeles Galaxy de voet dwars te zetten. Nick Soolsma (foto) was de grote man bij de ploeg van trainer Aron Winter.

Beckham & Keane delven onderspit tegen Nick Soolsma

De Canadezen zegevierden met 2-1, nadat het eerste duel in een 2-2 gelijkspel geëindigd was. Soolsma, in het Nederlandse betaalde voetbal niet verder gekomen dan zeven wedstrijden voor Haarlem, stelde eerst met een ragfijne pass ploeggenoot Ryan Johnson in staat de 1-0 binnen te koppen.

Na de gelijkmaker, kort na rust, bezorgde Soolsma de bezoekers even later alsnog de volle winst door een voorzet van Johnson binnen te lopen. Hoewel vooral Robbie Keane namens de thuisploeg nog dichtbij de 2-2 was, kwam in de stand geen verandering meer.

De winst werd door Winter, Soolsma en Danny Koevermans (de spits begon eveneens in de basis) met gejuich ontvangen. LA Galaxy was op basis van de kwalitatief sterkere selectie op voorhand de favoriet. Zo speelden onder anderen Keane, Landon Donovan en David Beckham. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's