Beckenbauer ziet in Madrid bevestiging voor zijn vrees

Reacties

Balbezit bleek in Madrid geen garantie voor succes voor Bayern München. Voor erevoorzitter Franz Beckenbauer was het een bevestiging van zijn eerdere kritiek.

Beckenbauer ziet in Madrid bevestiging voor zijn vrees

'Ik heb Real Madrid nooit zo goed zien verdedigen', zei Beckenbauer bij Sky over de halve finale in de Champions League in de Spaanse hoofdstad, die door een treffer van Karim Benzema in Madrileens voordeel werd beslecht.

'Maar misschien heeft Bayern het ze ook wel makkelijk gemaakt. Er was een gebrek aan dynamiek en er ontbrak echte stootkracht', aldus Der Kaiser. 'Real was superieur, beter en sneller. Het was een verdiende zege. Maar er is nog een return. Het is te doen, maar het wordt zeer gevaarlijk en zeer moeilijk.'

Beckenbauer kan weinig met het veldoverwicht van Bayern. 'Balbezit zegt niets als de tegenstander betere kansen krijgt. We mogen ons gelukkig prijzen dat ze maar één keer hebben gescoord', zei de oud-international, die zijn eerdere kritiek op de tactiek van Josep Guardiola bevestigd zag worden in Santiago Bernabéu.

'Uiteindelijk worden we niet om aan te zien zoals Barcelona. Ze spelen de bal nog terug op de doellijn', zei Beckenbauer in maart. 'Mijn ideeën zijn anders. Als je van afstand kan schieten, en zeker bij een gesloten defensie, moet je dat doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.