Beckenbauer pleit voor rentree Müller: 'Nu lacht de hele wereld ons uit'

Reacties

In navolging van diverse prominenten heeft ook Franz Beckenbauer zich uitgelaten over de crisis bij de Duitse nationale ploeg. De oud-international én voormalig bondscoach vindt het niet nodig om afscheid te nemen van Joachim Löw, wel pleit hij voor een terugkeer van Thomas Müller.

Beckenbauer pleit voor rentree Müller: 'Nu lacht de hele wereld ons uit'
© Pro Shots

Sinds Duitsland afgelopen dinsdag een historische 6-0 nederlaag in en tegen Spanje leed, woedt er een discussie over hoe het nu verder moet bij Die Mannschaft. Hoewel de Duitse voetbalbond (DFB) in een crisisberaad al snel besloot dat Löw mag aanblijven, blijft vooral Bild de positie van de bondscoach nog ter discussie stellen.

Eerder lieten Mehmet Scholl en Lothar Matthäus echter al weten dat Löw niet na één zo'n wedstrijd moet worden ontslagen. Ook Beckenbauer breekt vrijdag in gesprek met Bild een lans voor de bondscoach. 'Natuurlijk moet hij doorgaan en het EK aanpakken. Deze wedstrijd helpt hem uiteindelijk om nieuwe kennis op te doen.'

© Pro Shots

Beckenbauer ziet een gebrek aan leiderschap als het voornaamste probleem bij Duitsland. 'Ik heb niemand gezien die opstaat, je hebt leiders nodig als het niet loopt.' En daar ziet Der Kaiser wel een oplossing voor. 'Thomas Müller zou de ploeg opzwepen, zoals hij bij Bayern doet tijdens moeilijke momenten.'

In Duitsland gaan steeds meer stemmen op om behalve Müller ook Jérôme Boateng en Mats Hummels weer in ere te herstellen als international. Het drietal kreeg begin vorig jaar te horen dat Löw hen niet meer nodig had. 'Als het in maart bij de laatste drie interlands voor het EK niet loopt, moet Jogi bijsturen', is Beckenbauer duidelijk.

Black-out
Want nog zo'n wedstrijd als tegen Spanje, kan natuurlijk niet. 'Dat was helemaal niets van de Duitse nationale ploeg, een totale black-out', stelt Beckenbauer. 'Nu lacht de wereld ons uit. Gelukkig zijn er zelden zulke incidenten bij de nationale ploeg. We moeten de kerk daarom in het dorp laten', sluit Der Kaiser af met een spreekwoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.