Beauty van Van de Sande helpt Helmond Sport langs RKC

Roel van de Sande heeft Helmond Sport een plek in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bezorgd. De middenvelder bracht de Brabantse Eerstedivisionist de 1-2 overwinning op RKC Waalwijk met een prachtgoal.

Van de Sande (foto) tekende in de 83ste minuut voor de winnende treffer. De ex-speler van FC Eindhoven en FC Oss, die pas na rust inviel, mocht vanaf zo'n twintig meter aanleggen en mikte de bal met zijn linker in de kruising.

Daarmee tekende hij voor het tweede doelpunt van de bezoekers uit Helmond, die voor rust ongelukkig op achterstand kwamen. Aleksandar Bjelica ging in de fout bij een eigen ingooi en als centrale verdediger bleek zijn mistrap - in een poging de bal terug te spelen op de doelman - direct dodelijk.

RKC-aanvaller Rigino Cicilia was attent en ging er met de bal vandoor. Oog in oog met doelman Wouter van der Steen bleef hij ijskoud en wipte hij het projectiel over de goalie heen. Het was Bjelica zelf die zijn fout rechtzette. In de 45ste minuut legde hij vanaf een kleine dertig meter aan voor een vrije trap. Zijn poging op doel zoefde in de richting van ploeggenoot Carlo de Reuver, die onder de bal door wilde duiken. De bal toucheerde echter nog de rug van twintigjarige aanvaller en zeilde met wat effect in de linkerhoek binnen.