Beasley maakt tegen Oranje rentree in selectie VS

Voor DaMarcus Beasley is het oefenduel met Oranje op 3 maart niet alleen bijzonder omdat hij eerder twee seizoenen onder contract stond bij PSV. De linkspoot ontbrak lange tijd in de nationale selectie van de Verenigde Staten en krijgt een onverwachte kans om zich in de WK-selectie te spelen.

Beasley maakt tegen Oranje rentree in selectie VS

Beasley speelde een ongelukkige hoofdrol tijdens de strijd om de Confederations Cup van afgelopen zomer. Tegen Brazilië blunderde hij opzichtig waardoor hij de Brazilianen in staat stelde om naar 2-0 te counteren. De VS verloren uiteindelijk met 3-0.

Het was tot nu toe het laatste optreden van Beasley als international. De frêle aanvaller ontbeert momenteel speelritme, want bij Glasgow Rangers komt hij nauwelijks aan bod. Dat bondscoach Bob Bradley hem een uitnodiging stuurde voor het duel met Oranje is daarom opmerkelijk.

De vriendschappelijk wedstrijd in Amsterdam is de laatste test voor de Amerikanen voordat Bradley zijn WK-selectie bekendmaakt. 'Dit is een uitgelezen mogelijkheid om de in Europa actieve internationals aan het werk te zien', aldus de bondscoach, die ook een plaats inruimde voor zijn zoon Michael, voormalig speler van SC Heerenveen en nu onder contract bij Borussia Mönchengladbach.

Afgaande op de selectie voor het duel met Nederland lijkt het erop dat Freddy Adu kan fluiten naar WK-deelname. Het voormalige tienertalent komt momenteel op huurbasis uit voor Aris Saloniki. Hij heeft sinds zijn komst naar Europa in 2007 nog niets laten zien. Doel: Brad Guzan (Aston Villa/Eng), Marcus Hahnemann (Wolverhampton Wanderers/Eng), Tim Howard (Everton/Eng)

Verdediging: Jonathan Bornstein (Chivas USA), Carlos Bocanegra (Stade Rennes/Fra), Jay DeMerit (Watford/Eng), Clarence Goodson (IK Start/Nor), Heath Pearce (FC Dallas), Frank Simek (Sheffield Wednesday/Eng), Jonathan Spector (West Ham United/Eng)

Middenveld: DaMarcus Beasley (Glasgow Rangers/Sch), Alejandro Bedoya (Örebro SK/Zweden), Michael Bradley (Borussia Mönchengladbach/Dui), Landon Donovan (Everton/Eng), Maurice Edu (Glasgow Rangers/Sch), Stuart Holden (Bolton Wanderers/Eng), José Torres (Pachuca/Mexico)

Aanval: Jozy Altidore (Hull City/Eng), Robbie Findley (Real Salt Lake), Eddie Johnson (Aris Saloniki/Gri)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen