Bazoer redt Oranje Onder-19 met vrije trap

Oranje Onder-19 heeft dankzij een late gelijkmaker van Riechedly Bazoer goede zaken gedaan in de jacht op een ticket voor het EK komende zomer in Griekenland. De ploeg van bondscoach Aron Winter speelde in Assen gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen (1-1).

Aanvaller Richairo Zivkovic, die donderdag tegen Servië (1-0 winst) ontbrak wegens 'disciplinaire redenen' bleef tegen Noorwegen negentig minuten op de bank. Pelle van Amersfoort, die tegen Servië zijn kans greep door de winnende te maken, kreeg de voorkeur van Winter, die wist dat hij zich met een zege kon verzekeren van EK-deelname.

Oranje Onder-19 domineerde tegen Noorwegen, maar kwam in de 52ste minuut op achterstand door een goal van Morten Konradsen. De ploeg van Winter kreeg vervolgens via een strafschop de kans om gelijk te maken, maar Ajacied Damian van Bruggen faalde. Toen Van Amersfoort ook nog de paal raakte, leek Nederland af te stevenen op een onterechte nederlaag. Riechedly Bazoer (foto) sleepte toch nog een punt uit het vuur door een vrije trap via de muur binnen te schieten: 1-1.

Door het gelijkspel ligt Nederland nog steeds op koers om deel te nemen aan het jeugd-EK, waarvoor een eerste plaats in de poule noodzakelijk is. Het elftal van Winter heeft net als Noorwegen vier punten gepakt in de eerste twee wedstrijden. Dinsdag neemt Oranje Onder-19 het nog op tegen Zwitserland, terwijl de jeugdploeg van Noorwegen dan de leeftijdsgenoten uit Servië treft.