Bazoer: 'Geen knikkende knieën, gewoon lekker voetballen'

Bij Riechedly Bazoer overheerst trots na de 2-1 zege op Engeland. Het was voor de negentienjarige middenvelder een bijzondere avond op Wembley, vertelde hij na afloop.

Last van zenuwen had de drievoudige international niet. 'Als ik eerlijk ben stond ik vooraf niet met knikkende knieën', aldus de Ajacied tegenover FOX Sports. 'Ik beschouw het gewoon als lekker een potje voetballen. Het is mooi als je hier op negentienjarige leeftijd kunt staan op een vol Wembley, daar ben ik enorm trots op.'

Het niveau lag hoog bij de oefeninterland. Het tempo was onvergelijkbaar met dat van een Eredivisie-wedstrijd. 'Het gaat hier natuurlijk wel veel sneller. De beste spelers van de Premier League speelden bij Engeland. Je ziet dat alles sneller gaat.' Bazoer was niet ontevreden. 'Ik denk dat we redelijk goed hebben gespeeld. We kregen een paar goede kansen voor rust. Jammer dat we vlak voor rust goal incasseerden, maar ik denk dat wij ook recht hadden op een doelpunt.'

De overwinning op Engeland geeft vertrouwen. 'Dit kan ons wel een boost geven, het was geen makkelijke wedstrijd. Het resultaat is goed. We moeten gewoon op deze voet doorgaan en hier vertrouwen uithalen.' Bazoer leek het veld te verlaten met een pijntje, maar heeft niet veel last. 'Ik kreeg een ijsbeentje, maar dat is morgen wel weer weg.'