Bazoer en Riedewald in de race voor Golden Boy-award

Reacties

Jairo Riedewald en Riechedly Bazoer maken kans op de prestigieuze Golden Boy-award, de prijs die de krant Tuttosport jaarlijks uitreikt aan het grootste talent in Europa.

Bazoer en Riedewald in de race voor Golden Boy-award

Beide Ajacieden, die de laatste tijd niet verzekerd zijn van een basisplaats, maken deel uit van de lijst met veertig genomineerden. Ook Vitesse-speler Nathan, die de Arnhemmers huren van Chelsea, is in de race.

De drie Eredivisie-spelers hebben concurrentie van naam en faam. Onder anderen Marco Asensio (Real Madrid), Marcus Rashford (Manchester United), Leroy Sané (Manchester City), Breel Embolo (Schalke 04), Renato Sanches (Bayern München), Kingsley Coman (Bayern München) en Dele Alli (Tottenham Hotspur) maken kans op de prijs.

De genomineerden voor de Golden Boy-award moeten 21 jaar of jonger zijn en uitkomen in een Europese competitie. Afgelopen jaar werd Manchester United-aanvaller Anthony Martial uitgeroepen tot winnaar.

Op de erelijst staat één Nederlander: Rafael van der Vaart sleepte de trofee in 2003 in de wacht, het eerste jaar dat de verkiezing werd gehouden. Rooney, Lionel Messi, Cesc Fàbregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze, Isco, Paul Pogba, Sterling en Martial traden in de voetsporen van de Nederlander.

Bekijk hier de volledige lijst met genomineerden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.