Bayern-talent Weiser doet bewust stap terug naar Hertha

Reacties

Mitchell Weiser heeft zich voor drie jaar verbonden aan Hertha BSC. De 21-jarige middenvelder hoopt op meer speelkansen in de Duitse hoofdstad dan bij Bayern München.

Bayern-talent Weiser doet bewust stap terug naar Hertha

Duits jeugdinternational Weiser werd drie seizoenen geleden weggeplukt bij 1. FC Köln, maar groeide nooit uit tot een vaste waarde in Beieren. Hij moest het vooral doen met speelminuten in wedstrijden waarin weinig op het spel stond of belangrijke basisspelers door blessures ontbraken. Daarom besloot hij de club de rug toe te keren.

Bij Bayern München had Weiser zijn aflopende contract kunnen verlengen, want hij liet wel degelijk een goede indruk achter in de duels die hij speelde. Zo bereidde hij dit jaar de enige treffer voor in de officieuze kampioenswedstrijd tegen Hertha BSC. Maar de speler koos er bewust voor zijn transfervrije status te gebruiken in de zoektocht naar een club waar hij structureel meer kans zou maken op een basisplaats.

Bij Hertha, dat afgelopen seizoen vijftiende werd in de Bundesliga, krijgt hij onder anderen Roy Beerens en de oude bekenden Salomon Kalou (Feyenoord) en Peter Niemeyer (FC Twente) als ploeggenoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.