Bayern-kwelgeest Langerak onder de lat bij Dortmund

Reacties

Met Mitch Langerak onder de lat denkt trainer Jürgen Klopp dat Borussia Dortmund in staat is om dinsdagavond in de halve finale van het Duitse bekertoernooi te stunten tegen Bayern München. De Australische doelman won tot nu toe altijd van Bayern.

Bayern-kwelgeest Langerak onder de lat bij Dortmund

Langerak staat morgen om 20.30 uur aan de aftrap, omdat de bekerkaker te vroeg komt voor de geblesseerde Roman Weidenfeller, normaal gesproken eerste keus. De 26-jarige reservegoalie, die dit seizoen in alle bekerduels keepte, fungeert voor BVB als een ware talisman. Zijn voorgaande drie optredens tegen Der Rekordmeister  eindigden stuk voor stuk in een overwinning, waaronder de bekerfinale van 2012 (5-2) en de strijd om de Duitse Super Cup van begin dit seizoen (2-0).

'Ik ben niet zo bijgelovig', stelde Klopp maandag tijdens de persconferentie. De 47-jarige coach, die na dit seizoen na zeven seizoenen afscheid neemt, heeft sowieso vertrouwen in een goede afloop. Dortmund won de laatste twee wedstrijden in de Bundesliga en staat inmiddels achtste, op maar drie punten van nummer vijf Schalke 04. 'We verkeren in topvorm', vertelde Klopp. 'We hebben er alles aan gedaan om daar te kunnen overleven.'

Wil Klopp zijn laatste seizoen nog laten slagen, dan moet hij de DFB-Pokal winnen. Hij wil de druk niet onnodig opvoeren. 'Er zijn meer redenen waarom dit een superbelangrijke wedstrijd is. Het is al zwaar genoeg om deze horde te nemen. Bayern is een uitzonderlijke ploeg. We zijn op en top geconcentreerd en verheugen ons op de wedstrijd', zei Klopp, die voorafgaand aan de kraker in de Allianz Arena door Bayern vanwege zijn naderende vertrek in het zonnetje zal worden gezet.

Waar Bayern tegen Dortmund onder andere weer over Arjen Robben kan beschikken, ziet Klopp ook enkele belangrijke spelers terugkeren. De ervaren Sebastian Kehl is na twee weken afwezigheid door een ribblessure weer inzetbaar. Ook Kevin Grosskreutz en Ilkay Gündogan, die beiden de looptraining hebben hervat, zijn misschien van de partij. Zelfs de geblesseerde Weidenfeller heeft zijn vliegticket nog niet afgezegd. Klopp kon er de lol wel van inzien. 'Blijkbaar wil iedereen er tegen Bayern bij zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.