Bayern-icoon Müller lijdt aan Alzheimer

Reacties

Gerd Müller kampt met Alzeimer. Zijn club Bayern München bracht dat nieuws naar buiten een maand voor de zeventigste verjaardag van Der Bomber.

Bayern-icoon Müller lijdt aan Alzheimer

Müller was na zijn actieve carrière teruggekeerd bij Bayern, waar hij onder andere als jeugdtrainer van bijvoorbeeld Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger en Thomas Müller dienst deed. Ondanks zijn ziekte heeft hij vele jaren binnen de Beierse club kunnen functioneren dankzij de 'voorbeeldige loyaliteit van Bayern', zo vertelt zijn behandelend arts Hans Förstl op de clubwebsite.

Maar de huidige situatie biedt geen kans op een rol in de schijnwerpers. Ondanks zijn naderende zeventigste verjaardag op 3 november vraagt Bayern terughoudend te zijn en respect te tonen. 'Gerd Müller is een van de groten van het voetbal', zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'Zonder zijn doelpunten waren Bayern en het Duitse voetbal niet geworden wat ze nu zijn. Hij was een goalgetter die er vermoedelijk nooit meer zal komen.'

Müller dankte zijn bijnaam Der Bomber aan zijn ongekende productie. Hij maakte 533 doelpunten in 585 wedstrijden voor Bayern. Als international was zijn scoringsdrift nog indrukwekkender. In 62 interlands scoorde Müller 68 keer, waarvan een de winnende was in de WK-finale tegen Nederland in 1974.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.