Bayern-doelman Kraft in beeld als concurrent Aerts

Terwijl Hans-Jörg Butt zijn contract verlengde bij Bayern München, houdt Thomas Kraft het voor gezien in Beieren. De 22-jarige doelman is in beeld als concurrent van Maikel Aerts.

Bayern-doelman Kraft in beeld als concurrent Aerts

De 36-jarige Butt liet dit seizoen doorschemeren te willen stoppen, maar plakt er alsnog een jaar aan vast. 'Hij is een uitstekende keeper. Ik ben blij dat hij nog een jaar bij Bayern blijft', zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'Dit is overigens ook de wens van onze nieuwe trainer Jupp Heynckes.'

Butt zal zich waarschijnlijk moeten schikken in een rol op het tweede plan. De routinier wordt de stand-in als Bayern erin slaagt Schalke 04-keeper Manuel Neuer daadwerkelijk voor zich te winnen. De speculaties over de komst van de Duitse international zijn meer dan hardnekkig.

Voor Kraft is de waarschijnlijke komst van Neuer juist aanleiding zijn aflopende contract niet te verlengen. 'Zijn doel is eerste keeper te zijn. Dat kunnen we hem niet garanderen', aldus technisch directeur Christian Nerlinger.

Kraft, die na het ontslag van Louis van Gaal weer op de bank moest plaatsnemen, krijgt mogelijk een kans zijn ambities waar te maken bij Hertha BSC. De Berlijnse club promoveerde naar de Bundesliga en denkt er sterk aan een nieuwe keeper aan te trekken als concurrent van Aerts. De Nederlandse goalie is eerste keus, maar kreeg ook kritiek op zijn optredens in het Berlijnse doel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's