Bayern zoekt versterking en moet weer wachten op Boateng

Reacties

Er komt een spannende transferperiode aan voor aanhangers van Bayern München. De Duitse topclub gaat op zoek naar een nieuwe rechtsback en neemt mogelijk afscheid van Jérôme Boateng.

Bayern zoekt versterking en moet weer wachten op Boateng
© Pro Shots

Interim-trainer Hansi Flick beschikt met Joshua Kimmich over een van de beste rechtsbacks ter wereld en heeft met Frans international Benjamin Pavard nog een uitstekende optie voor die positie. Flick wil Kimmich echter het liefst op het middenveld opstellen en vindt Pavard op zijn best als centrale verdediger.

'Benjamin kan op elke positie uit de voeten, maar ik vind hem als centrale verdediger zijn hoogste niveau halen. Daarom zou een versterking voor de rechtsbackpositie zeer welkom zijn', aldus Flick in gesprek met Kicker. 'We weten wel dat de winterse transfermarkt altijd erg lastig is. We willen iemand die ons direct sterker maakt en daar praten we continu over met elkaar.'

Boateng
Ondertussen is het de vraag of Boateng na januari nog voor Bayern München speelt. De verdediger is al een tijdje geen vaste waarde meer en staat in de belangstelling van clubs als Juventus, Paris Saint-Germain en Arsenal. Van Flick hoeft de oud-international van Duitsland zeker niet weg.

'Ik heb een goede relatie met Boateng en we praten veel over zijn situatie. Tegen VfL Wolfsburg kwam hij binnen de lijnen en begon hij moeizaam, maar daarna liet hij zien dat hij de kwaliteiten heeft om voor Bayern München te spelen. Hij moet nu zelf een beslissing nemen over zijn toekomst. Het is zijn carrière', besluit Flick.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Boateng
Meer over J. Boateng
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.