Bayern wint van Hannover, Verhaegh scoort voor FCA

In de Bundesliga heeft Bayern München op eigen veld geen fout gemaakt tegen Hannover 96. 1899 Hoffenheim won van Borussia Mönchengladbach.

Bayern München - Hannover 96 2-1De ploeg van trainer Jupp Heynckes (foto) was in een pover duel een maatje te groot voor de subtopper uit Hannover. Na een goed halfuur spelen kwam Bayern verdiend op voorsprong. Arjen Robben bereikte met een subtiel hakballetje de geheel vrijstaande Tony Kroos. De jongeling trof doel met een stiftje.

Halverwege de tweede helft tilde Mario Gomez met zijn 23ste doelpunt van het seizoen de stand naar 2-0. Invaller Didier Ya Konan bracht de spanning nog even terug met een fraaie omhaal, maar het bleef het 2-1.

De Rekordmeister kwam met de winst op 57 punten uit 27 duels. De achterstand op koploper Borussia Dortmund, dat zondag in actie komt tegen 1. FC Köln, is teruggebracht tot twee punten.

Borussia Mönchengladbach - 1899 Hoffenheim 1-2Het verrassend goed presterende Mönchengladbach liet voor eigen publiek steken vallen tegen 1899 Hoffenheim, waar een basisplaats was voor Ryan Babel. BMG, met Roel Brouwers centraal achterin geposteerd, kwam kort voor de rust nog wel op voorsprong toen Marco Reus koel afrondde op aangeven van Patrick Herrman.

Echter, in de slotfase van het duel (toen Babel al naar de kant was gehaald) bogen de bezoekers de achterstand om in een voorsprong door treffers van Roberto Firmino en Boris Vukcevic: 1-2.

Borussia blijft vooralsnog derde met 51 punten. De voorsprong op nummer vier Schalke 04, dat later deze zaterdag speelt tegen Leverkusen, is nog slechts een punt.

Werder Bremen - FC Augsburg 1-1FCA heeft dankzij Paul Verhaegh op de valreep een belangrijk punt gepakt op bezoek bij Werder Bremen. Niclas Füllkrug leek met zijn doelpunt na een uur spelen matchwinner te worden, maar in de tweede minuut van de blessuretijd schoot de ex-Vitesse-back van dichtbij raak na een slecht weggewerkte bal.

Voor Augsburg, waar trainer Jos Luhukay eveneens een basisplaats had voor Lorenzo Davids, was het een belangrijk punt. De ploeg bleef zo staan op plaats vijftien in de Bundesliga, aan het einde van het seizoen in namelijk plaats zestien goed voor een promotie/degradatieduel. Deze stek is momenteel nog in handen van Hamburger SV.

Overige duels:SC Freiburg - 1. FC Kaiserslautern 2-0FSV Mainz 05 - Hertha BSC 1-3 Foto: VI Images