Bayern, Werder én HSV laten het afweten

Het puntverlies tegen Duisburg had weinig gevolgen voor een slap Bayern. Werder verslikte zich in Hannover, terwijl HSV niet thuis gaf tegen hekkensluiter Energie Cottbus.

Bayern München-MSV Duisburg 0-0Een teleurstellend Bayern München verslikte zich op eigen veld in MSV Duisburg. De ploeg van trainer Ottmar Hitzfeld was naarstig op zoek naar een doelpunt, maar onder anderen Miroslav Klose en Luca Toni konden de ban niet breken. Verdediger Daniel Van Buyten verprutste een van de beste kansen.

Zelfs nadat MSV Duisburg - waar Michael Lamey al voor rust in de ploeg kwam - was gereduceerd tot tien man bleef een Bayern-doelpunt uit. Mohammadou Indrissou had tien minuten voor tijd rood gekregen na het natrappen van keeper Oliver Kahn.

Hannover 69-Werder Bremen 4-3Twee doelpunten van Markus Rosenberg waren onvoldoende voor nummer twee Werder Bremen. De ploeg van trainer Thomas Schaaf verliet de AWD-Arena met lege handen. Hannover 96 had in de persoon van Mike Hanke een betere spits. De international was met een valse hattrick verantwoordelijk voor de 4-3 nederlaag van de Hanseaten, die in de slotfase ook nog Hugo Almeida met een rode kaart verloor.

Hamburger SV-Energie Cottbus 0-0De defensie van hekkensluiter Energie Cottbus bleek te stug voor Hamburger SV. In de eerste helft was de thuisploeg beter, maar tot veel kansen leidde dat niet. Na rust kreeg Gerhard Tremmel meer te doen. Rafael van der Vaart testte de Cottbus-keeper verschillende keren, waarbij de goalie als winnaar uit de bus kwam. Door de doelpuntloze remise verzuimde HSV de achterstand op Bayern en Werder te verkleinen.

VfB Stuttgart-VfL Wolfsburg 3-1VfL Wolfsburg trok opnieuw niet aan het langste eind. De ploeg van trainer Felix Magath beet voor de vijfde keer op rij in het stof. Een positieve score kwam ook niet tegen VfB Stuttgart, dat gelukkig maar verdiend de punten in eigen huis hield.

Eintracht Frankfurt-Schalke 04 2-2Schalke 04 ontsnapte aan een nederlaag. Tot twee keer toe moesten de Königsblauen een achterstand goedmaken. Op de Eintracht-treffers van Faton Toski en Ioannis Amanatidis had Schalke een antwoord, al kwam de 2-2 pas tot stand in een hectische slotfase. Vijf minuten voor het einde raakten verschillende spelers op het veld slaags met elkaar. Het leverde Schalke-bankzitter Carlos Grossmüller een rode kaart op. Drie minuten later tekende Heiko Westermann voor de onverdiende gelijkmaker.