Bayern verslikt zich in HSV, Verhaegh verslaat Elia

De wisseling van de wacht heeft HSV een verrassend resultaat opgeleverd tegen Bayern München. Paul Verhaegh hielp FC Augsburg aan een zege op Eljero Elia's Werder Bremen.

Hamburger SV - Bayern München 0-0
Vanwege Champions League-verplichtingen rouleerde Bayern-trainer Josep Guardiola voor het duel met hekkensluiter HSV, waarbij Mario Götze, Xabi Alonso en Robert Lewandowski een reserverol kregen toebedeeld. Thomas Müller was aanvankelijk hetzelfde lot beschoren maar door de blessure van Arjen Robben in de warming-up kwam de Duitser alsnog aan de aftrap.

Deze uitgeklede Beierse ploeg bleek niet opgewassen tegen het enthousiaste Hamburger SV. Het doelpuntloze gelijkspel was een goed begin voor trainer Josef Zinnbauer, die bij de thuisploeg deze week werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Mirko Slomka.

Voor Bayern München was het resultaat in Hamburg het tweede puntenverlies dit seizoen. Het inbrengen van de gespaarde krachten Götze, Lewandowski en Alonso bood in de tweede helft geen soelaas. Ondanks een overwicht bleef een Beierse treffer achterwege.

Schalke 04 – Eintracht Frankfurt 2-2
De positie van Jens Keller als trainer van Schalke 04 blijft onder druk staan na het gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt, waardoor de oogst van twee punten uit vier duels nog teleurstellend klein is. Veerkracht bood uitkomst voor Die Königsblauen.

Al na 24 minuten keek de thuisploeg tegen een 2-0 achterstand aan na treffers van Alexander Meier en Marco Russ. De benutte strafschop van Eric Maxim Choupo-Moting kort voor rust bood hoop voor Schalke 04. Vroeg in de tweede helft bracht Julian Draxler ook de gelijkmaker op het scorebord.

Maar de aanvallende middenvelder verziekte de pogingen de eerste zege te boeken door in de 71ste minuut na te trappen richting Carlos Zambrano, met een rode kaart als resultaat. Even daarvoor was Kevin-Prince Boateng ook al weggestuurd met zijn tweede gele kaart. Met twee man minder sleepte Schalke 04 het punt toch over de eindstreep, ook omdat Eintracht Frankfurt na een tweede gele kaart voor Slobodan Medojevic het eindsignaal niet haalde met z’n elven.

Marcel de Jong, wisselspeler bij FC Augsburg, begroet vooraf Eljero Elia (Werder)

FC Augsburg – Werder Bremen 4-2
Twee voormalige Eredivisiekrachten hebben FC Augsburg een mooie 4-2 zege op het Werder Bremen van Eljero Elia gebracht. Paul Verhaegh hielp met een benutte strafschop zijn ploeg in de blessuretijd van de eerste helft aan een 2-1 voorsprong. Werder Bremen liet zich daarna weer gelden als comeback-kid; Franco Di Santo tekende voor de 2-2. Maar op de treffers van Tobais Werner en de ingevallen voormalige PSV'er Tim Matavz bleef de ploeg van trainer Robin Dutt een antwoord schuldig. Door het resultaat is FC Augsburg geklommen naar de zevende plaats.