Bayern verrast met uitzwaaien Badstuber

Reacties

Na veertien jaar neemt Holger Badstuber in stilte afscheid van Bayern München. Na zijn tijdelijke verblijf bij Schalke 04 is er ook geen plaats meer bij de Duitse kampioen.

Bayern verrast met uitzwaaien Badstuber

Badstuber (28) werkt toe naar het einde van zijn jaar op huurbasis in Gelsenkirchen. Schalke 04 gaat niet met hem door, zo werd hem deze week verteld. Aangenomen werd dat zijn contract in München nog een jaar zou doorlopen, zeker ook omdat de reglementen van de Duitse profliga voorschrijven dat er ook na de huurperiode nog een band moet zijn tussen verhuurder en huurling.

Maar dat blijkt niet het geval, zoals Bayern in een statement laat weten. Op 30 juni zijn de club en de speler niet meer aan elkaar verbonden. Bayern en Badstuber hadden alleen gesproken over een optie tot een langer verblijf. 'Maar vanaf het begin was duidelijk dat Holger na zijn verhuur een nieuwe ervaring in waarschijnlijk het buitenland zou aangaan', zegt bestuursvoorzitter Karl-heinz Rummenigge nu.

En dus vertrekt Badstuber na veertien jaar, 177 wedstrijden in de hoofdmacht en ook een flinke reeks aan blessures bij Bayern München. De 31-voudig Duits international is op zoek naar een nieuw (buitenlands) avontuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.