Bayern telt tegen Werder tien afwezigen

Trainer Ottmar Hitzfeld moet bij Bayern München direct al puzzelen bij het samenstellen van zijn elftal voor de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen. Als het tegenzit, zijn er tien spelers niet beschikbaar voor het Liga Pokal-duel met Werder Bremen van zaterdag.

Bayern telt tegen Werder tien afwezigen

Onder andere achter de naam van Mark van Bommel staat een vraagteken. De Nederlandse middenvelder heeft last van een achillespees en liet om die reden op woensdag de training schieten. Aankoop Franck Ribéry beperkte zich vanwege een dijbeenblessure tot wat loopoefeningen.

Vast stond al dat Luca Toni het duel met Werder zou missen. De Italiaanse spits liep tijdens een oefenduel een blessure op in een knieholte. Ook door de naam van de Argentijnse nieuweling José Ernesto Sosa kan Hitzfeld een streep zetten. De 22-jarige aanvallende middenvelder kampt met een enkelblessure.

Valérien Ismaël, Lukas Podolski, Willy Sagnol en Jan Schlaudraff zijn al langer uit de roulatie en worden op korte termijn ook nog niet terugverwacht. Hitzfeld kan zaterdag tijdens het Super Cup-duel ook nog geen beroep doen op Julio dos Santos en Roque Santa Cruz die nog vakantie vieren na hun deelname aan het toernooi om de Copa América.

Bekijk hier al onze video's