Bayern telt 35 miljoen neer voor eerste grote aanwinst

Reacties

De eerste grote 'zomertransfer' is een feit. Bayern München heeft zich dinsdag versterkt met Renato Sanches. Het toptalent komt voor een bedrag van naar verluidt 35 miljoen euro over van Benfica.

Bayern telt 35 miljoen neer voor eerste grote aanwinst

De pas achttienjarige Sanches beleefde dit seizoen zijn grote doorbraak bij Benfica, waar hij in 24 competitiewedstrijden tot twee doelpunten kwam. In de ogen van Bayern was dat blijkbaar voldoende om een enorm bedrag neer te tellen voor de Portugees, die al twee interlands voor zijn land speelde.

In de aanloop naar de Champions League-confrontatie met Benfica gaf Bayern-trainer Pep Guardiola al hoog op van Sanches, die bij Bayern tot medio 2021 tekende. 'Hij is met afstand een van de beste jonge spelers van Europa. Hij heeft een grote toekomst voor zich', zei de Spanjaard, die deze zomer verhuist naar Manchester City.

Eerder dit seizoen verlengde Sanches zijn contract bij Benfica nog tot medio 2021, maar toch komt de samenwerking tussen de aanvallend ingestelde tiener en de Portugese topclub nu al tot een einde. Bij Bayern gaat Sanches concurreren met spelers als Arturo Vidal, Thiago Alcântara, Xabi Alonso, Javi Martínez, Mario Götze en Philipp Lahm voor een basisplaats op het middenveld van de Duitse landskampioen.

Renato Sanches speelde eerder dit seizoen in de Champions League met Benfica tégen Bayern München. Hier duelleert hij met toekomstig ploeggenoot Robert Lewandowski.
Renato Sanches speelde eerder dit seizoen in de Champions League met Benfica tégen Bayern München. Hier duelleert hij met toekomstig ploeggenoot Robert Lewandowski.

Door Sanches nu al vast te leggen is Bayern de concurrentie voor. Zo werd in Engeland ook Manchester United nadrukkelijk in verband gebracht met de rechtsbenige technicus met Kaapverdische roots.

Hummels
Bayern is nog niet klaar met het doen van grote aankopen, want volgens Bild staat de club ook op het punt om Mats Hummels binnen te halen. De verdediger is na Mario Götze en Robert Lewandowski de derde speler die in korte tijd Borussia Dortmund verruilt voor de grote concurrent Bayern. Bij de transfer van Hummels, die de jeugdopleiding doorliep in München, hoeft alleen het papierwerk nog afgerond te worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.