Bayern speelt met komst Ulreich in op vertrek Reina

Reacties

Bayern München heeft Sven Ulreich overgenomen van VfB Stuttgart. De 26-jarige doelman heeft een contract voor drie jaar getekend met de kampioen van Duitsland, waar hij naar alle waarschijnlijkheid het naderende vertrek van Pepe Reina naar Napoli moet opvangen.

Bayern speelt met komst Ulreich in op vertrek Reina

Reina wordt al enige tijd in verband gebracht met een terugkeer in Zuid-Italië, waar de 32-jarige Spanjaard ook al een seizoen onder de lat stond voordat hij afgelopen zomer voor Bayern koos. Met het vastleggen van Ulreich als stand-in van Manuel Neuer maakt Der Rekordmeister de weg voor een vertrek van Reina vrij.

Bestuursvoorzitter Jan-Christian Dreesen stelt dat Ulreich zowel 'sportief als karakterologisch perfect bij Bayern past'. De voormalige jeugdinternational is sinds het seizoen 2010/11 eerste keus onder de lat bij Stuttgart, waarmee hij afgelopen seizoen onder leiding van trainer Huub Stevens degradatie voorkwam. De 1 meter 92 lange sluitpost speelde al 220 officiële duels voor Die Schwaben.

Voor Ulreich zelf kwam de interesse van Bayern daarom als geroepen. 'Na vele jaren in Stuttgart was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Daarvoor ben ik bij Bayern aan het juiste adres', zegt de kersverse aanwinst van de werkgever van Arjen Robben. Naar verluidt ontvangt Stuttgart 3,5 miljoen euro. Die komt bovenop de 8,5 miljoen euro die het al van Bayern kreeg voor Joshua Kimmich (20), die dezelfde overstap maakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.