Bayern repareert schade met half dozijn treffers tegen Porto

Reacties

Met groot machtsvertoon heeft Bayern München zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De goede uitgangspositie van FC Porto na de verrassend verlopen heenwedstrijd (3-1) bleek zes dagen later in de Allianz Arena weinig waard: 6-1. Daarmee smoorde Bayern een dreigende crisis in de kiem.

Bayern repareert schade met half dozijn treffers tegen Porto

Voorafgaand aan de return in München bestonden er veel twijfels over het vermogen van Bayern om zich na de desastreus verlopen uitwedstrijd terug te knokken in het tweeluik met Porto. Vorige week was de ploeg van trainer Pep Guardiola geen moment in staat geweest de Portugezen het vuur aan de schenen te leggen. Ook afgelopen zaterdag was het spel in het uitduel met 1899 Hoffenheim weinig overtuigend (0-2). Omdat tussendoor clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt ook nog eens vertrok, was er sprake van een minicrisis bij FC Hollywood.

Het dit seizoen in de Champions League nog ongeslagen Porto reisde daarom met veel zelfvertrouwen af naar Zuid-Duitsland, maar de moed zonk Bruno Martins Indi en zijn ploeggenoten al gauw in de schoenen. In tegenstelling tot de heenwedstrijd, toen Xabi Alonso en Dante al in de openingsfase de eerste twee goals weggaven, startte Bayern furieus. Al binnen het halfuur had Der Rekordmeister de in Portugal opgelopen achterstand goedgemaakt.

In de tiende minuut ontsnapte Porto nog aan een vroege achterstand toen Robert Lewandowski de paal raakte, nadat Fabiano een schot van Thomas Müller had gekeerd. Vier minuten later was het alsnog raak, toen Thiago Alcántara een voorzet van Juan Bernat achter de Braziliaanse sluitpost van Porto kopte. En weer acht minuten later stond Bayern al aan de goede kant van de score dankzij een kopbal van Jérôme Boateng bij een goed uitgevoerde corner.

Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Robert Lewandowski, die het eindstation was van een schitterende aanval.
Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Robert Lewandowski, die het eindstation was van een schitterende aanval.

De afwezigheid van Arjen Robben en Franck Ribéry liet zich daarmee voor de verandering eens niet voelen. Guardiola benadrukte al meermalen dat zijn elftal zonder de twee dribbelaars tekortkomt in de één-tegen-één-duels. Dinsdagavond compenseerde de koploper van Duitsland dat ruimschoots met flitsende combinaties. De mooiste van de avond leidde in de 27ste minuut tot de 3-0. Müller lepelde een voorzet van Philipp Lahm in één keer op het hoofd van Lewandowski, die scoorde.

De bliksemstart van Bayern was voor Porto-trainer Julen Lopetegui reden al na 33 minuten in te grijpen, maar ook nadat Ricardo Pereira rechts achterin Diego Reyes had vervangen bleef de score oplopen. Martins Indi had er een aandeel in. De Oranje-international veranderde een schot van Müller zó van richting dat Fabiano mistastte. Met zijn tweede assist van de avond hielp de CL-topscorer aller tijden van Bayern vervolgens ook Lewandowski nog op weg naar de 5-0.

Met die ruststand leek Bayern hard op weg de grootste zege aller tijden (Liverpool – Besiktas, 8-0) in het miljoenenbal te evenaren, maar zover kwam het niet. In de tweede helft nam Der Rekordmeister gas terug. Porto mocht nog even hopen op een comeback, maar de 5-1 van Jackson Martínez bracht Bayern niet dusdanig van zijn stuk dat de vierde halvefinaleplaats op rij nog in gevaar kwam. Zeker niet toen Iván Marcano vlak voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg en Xabi Alonso nog scoorde uit de daarop toegekende vrije trap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.