Bayern ouderwets ongenaakbaar tegen Gladbach

Borussia Mönchengladbach is een flinke afstraffing bespaard gebleven bij Bayern München, waarbij Arjen Robben de nagenoeg perfecte eerste helft kleur gaf (2-0).

De overwinning op PSV in de Champions League heeft Bayern München goed gedaan. De Beierse ploeg toonde drie dagen na de 4-1 zege tegen Borussia Mönchengladbach weer de bekende spelvreugde, met Robben, Rafinha en Douglas Costa in een hoofdrol. Na twee gelijke spelen werd weer gewonnen in de Bundesliga.

De Oranje-international had woensdag al laten zien dat een gedwongen rustpauze niet ten koste van zijn vorm was gegaan. Ook tegen Borussia Mönchengladbach straalde Robben als vanouds. Na ruim een kwartier stond de aanvaller met een individuele actie aan de basis van de openingstreffer. Rafinha werd door hem vrijgespeeld. Uit de voorzet van de Braziliaan kopte Arturo Vidal de 1-0 binnen.

Een kwartier later leverde Robben aan de andere kant een vergelijkbaar aandeel in de 2-0 van Bayern. David Alaba was dit keer de man van de voorzet, waarna Douglas Costa na een aanname op de borst met rechts de marge verdubbelde. De voorsprong was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de eerste helft. Bayern had 72% balbezit en deed twaalf doelpogingen tegen één van Borussia Mönchengladbach.

In de tweede helft gaven Die Fohlen in de 71ste minuut een eerste teken van leven. André Hahn raakte de paal. Bayern geloofde het op dat moment wel, zodat de wedstrijd als een nachtkaars uitging. Tien minuten voor tijd mocht Robben naar de kant in de wetenschap dat zijn bijdrage opnieuw Bayern op weg heeft geholpen naar succes.

Dankzij de overwinning heeft Bayern München de koppositie verstevigd. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti heeft drie punten voorsprong op nummer twee Hertha BSC. Borussia Mönchengladbach moet genoegen nemen met een tiende plaats in de Bundesliga.