Bayern oppermachtig, Schalke 04 stelt teleur

Thomas Müller heeft een hoofdrol vervuld bij het oppermachtige Bayern München in Frankfurt. Klaas-Jan Huntelaar beleefde juist een beroerde middag in Freiburg.

Eintracht Frankfurt – Bayern München 0-4
Met Arjen Robben op de bank heeft Bayern München een overtuigende overwinning geboekt op Eintracht Frankfurt. Het Beierse overwicht vertaalde zich aanvankelijk niet in de score. In de eerste helft was alleen Thomas Müller, met zijn rechterknie, trefzeker voor de gasten. Pas in de 64ste minuut besliste de Duitse international met zijn tweede goal van de middag de wedstrijd. Kort daarna maakte hij definitief en einde aan de illusies van Eintracht: 0-3.

Invaller Xherdan Shaqiri gaf de overwinning extra cachet met de 4-0, waaraan de ingevallen Robben aan de basis stond. Voor Bayern kwam er daarna ook goed nieuws van de andere velden, waarop de achtervolgers Bayer Leverkusen en 1899 Hoffenheim puntenverlies leden. VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach kunnen het gat terugbrengen tot vier punten, als ze zondag winnen.

Bayer Leverkusen -  FSV Mainz 05 0-0
Bayer Leverkusen is er tegen FSV Mainz 05 niet in geslaagd een overschot aan kansen om te zetten in een overwinning. De formatie van trainer Roger Schmidt raakte daardoor achterop in de strijd om de bovenste posities in de Bundesliga. Met de 1-0 nederlaag bij Hamburger SV van vorige week heeft Leverkusen in twee duels vijf punten laten liggen, waardoor de achterstand op koploper Bayern is opgelopen tot tien punten.

1899 Hoffenheim – 1. FC Köln 3-4
In het doelpuntenfestijn in Kraichgau toonde het hooggeplaatste 1899 Hoffenheim zich veerkrachtig. De gastheren keken na een snelle voorsprong na 35 minuten tegen een 3-1 achterstand aan. In een tijdsbestek van zes minuten herstelde de ploeg van trainer Markus Gisdol nog voor rust het evenwicht dankzij twee treffers van Roberto Firmino.

In de tweede helft bleek voor rust het meeste kruit te zijn verschoten bij 1899 Hoffenheim. Want op de 3-4 van Pavel Olkowski – de tweede van de middag – moest de thuisploeg een antwoord schuldig blijven. Door de nederlaag kon Hoffenheim de vierde plaats niet heroveren op Hannover 96, dat vrijdag met 2-0 had gewonnen van Hertha BSC.

SC Freiburg – Schalke 04 2-0
De gemiste kansen in de openingsfase hebben Schalke 04 een teleurstellende middag bezorgd. Want waar onder anderen Klaas-Jan Huntelaar (foto) zich schuldig maakte aan het onbenut laten van de kansen, daar toonde SC Freiburg zich voor rust wel effectief. De eerste Bundesliga-treffer van Christian Günter bleek de opmaat voor een onverwacht succes van SC Freiburg. Schalke 04 was niet in staat iets terug te doen en moest het hoofd buigen toen Jonathan Schmid in de 68ste minuut de 2-0 maakte.

Door het resultaat is Freiburg geklommen naar de dertiende plaats, met nog slechts drie punten achterstand op middenmoter Schalke 04. De prestatiecurve van Die Königsblauen vertoont ook na het aantreden van Roberto Di Matteo nog steeds de fluctuaties die zijn voorganger Jens Keller zijn baan kostte.

FC Augsburg – SC Paderborn 3-0
Tobias Werner was de gevierde man bij FC Augsburg. De 29-jarige aanvaller was verantwoordelijk voor de overwinning op SC Paderborn. Nadat hij in de zevende minuut de score had geopend, zorgde hij voor een soortgelijke start van de tweede helft. Koud twee minuten uit de kleedkamer tekende Werner uit een voorzet van Paul Verhaegh voor de beslissing.

Paderborn was niet bij machte deze tegenvaller adequaat te beantwoorden. In de 68ste minuut viel het doek voor de promovendus toen op aangeven van Werner Jan-Ingwer Callsen-Bracker de 3-0 op het scorebord bracht. FC Augsburg achterhaalde dankzij het succes SC Paderborn op de ranglijst in de Bundesliga.