Bayern opnieuw gelijk, Stuttgart haalt flink uit

FSV Mainz 05 is na een verrassende zege bij Werder Bremen de nieuwe koploper in de Bundesliga. Bayern München wist weer niet te winnen, terwijl VfB Stuttgart liefst zeven keer scoorde.

Bayern München - 1. FC Köln 0-0De ploeg van trainer Louis van Gaal stelde opnieuw teleur in de Bundesliga. In eigen huis wist Bayern niet te winnen van 1. FC Köln en opnieuw kwam het niet tot scoren. Alleen op de eerste speeldag wist Bayern het net drie keer te vinden, daarna bleef de ploeg uit München 270 minuten zonder treffer. In blessuretijd kreeg de thuisclub via Franck Ribéry en Thomas Müller de grootste kans. Faryd Mondragón redde op een vrije trap van Ribéry en kwam tijdig overeind om ook de rebound van Müller te keren.

1. FC Kaiserslautern - 1899 Hoffenheim 2-2Het gepromoveerde Kaiserslautern, dat thuis ook al won van Bayern, maakte het koploper Hoffenheim erg lastig. De bezoekers kwamen in de 39ste minuut nog wel op voorsprong door een doelpunt van Luiz Gustavo, maar na rust was Erwin Hoffer twee keer trefzeker namens de thuisclub. Gylfi Thor Sigurdsson bezorgde Hoffenheim echter toch nog een gelijkspel. De IJslandse middenvelder viel in de 77ste minuut in, nam direct een vrije trap en bepaalde met zijn eerste balcontact de eindstand op 2-2.

Werder Bremen - FSV Mainz 05 2-2De grootste verrassing van de middag vond plaats in Bremen. Werder, in de Champions League een van de opponenten van
FC Twente, ging op eigen veld onderuit tegen FSV Mainz 05. De ploeg van trainer Thomas Tuchel mag zich daardoor de nieuwe koploper noemen in de Bundesliga. Marcel Risse en André Schürrle maakten in de tweede helft de doelpunten voor Die Nullfünfer.

VfL Wolfsburg - Hannover 96 2-0In de vierde speelronde van de Bundesliga heeft Wolfsburg zijn eerste punten gepakt. Hannover 96 werd met 2-0 verslagen door de ploeg van trainer Steve McClaren. In de 55ste minuut opende Diego de score. Het betekende de tweede treffer van de Braziliaan, die deze zomer overkwam van Juventus. Edin Dzeko besliste de wedstrijd door in de 67ste minuut de 2-0 te maken.

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 7-0Ook Stuttgart had, net als Wolfsburg en Schalke 04, de eerste drie wedstrijden van het seizoen verloren, maar wist Borussia Mönchengladbach wel te verslaan. De supporters in de Mercedes-Benz-Arena konden liefst zeven keer juichen, waarvan drie keer voor Pavel Pogrebnyak. De Russische spits maakte drie van de zeven doelpunten en verdiende daarmee een publiekswissel.