Bayern ook bovenaan zonder keeper, gat in hand Wenger

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bayern ook bovenaan zonder keeper, gat in hand Wenger

• Bayern München kan net zo goed zonder keeper spelen, zo heeft Bild berekend. Volgens de boulevardkrant had de Duitse titelverdediger zonder Manuel Neuer in het doel en met alleen tien veldspelers binnen de lijnen óók bovenaan gestaan. Het dagblad heeft de statistieken erbij gepakt en berekende, aan de hand van alle pogingen van tegenstanders op het doel van Neuer, dat Arjen Robben en consorten slechts zes punten minder hadden gehad als zij dit seizoen zonder keeper hadden geacteerd. De zege op Bayer Leverkussen (3-0) was zonder doelman in een remise geëindigd (3-3) en de wedstrijden tegen Werder Bremen (1-0 zege) en Eintracht Frankfurt (0-0) zouden verloren zijn gegaan. Zou Pep Guardiola het eens willen proberen met elf veldspelers?

'Jullie, de media, hebben mij de reputatie gegeven dat ik zuinig ben. Maar als jullie een keer een avond mee uitgaan, zullen jullie merken dat dit niet het geval is.'
• Op de persconferentie na afloop van de Champions League-zege op Dinamo Zagreb (3-0) werd aan Arsenal-trainer Arsène Wenger gevraagd waarom hij in de winterse transferperiode altijd zijn hand op de knip houdt. De Fransman liet echter weten dat dit niet helemaal waar is. Hij is zelfs bereid flink de buidel te trekken. Maar wel als het echt zin heeft, meent de Fransman.

Zlatan Ibrahimovic is in het kader van de Champions League met Paris Saint-Germain even terug in 'zijn' Malmö en dat mag iedereen weten. Laten we hopen dat hij zo nog wel de weg naar het stadion weet te vinden.

• Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft woensdag de eerste kaarten voor het Olympisch kwalificatietoernooi voor vrouwen in ontvangst genomen. Dat evenement, waarvoor de kaartverkoop woensdag van start gegaan is, vindt volgend jaar van 2 tot en met 9 maart plaats in Nederland. In een poule van vier nemen de Oranje Leeuwinnen het op tegen Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Alleen de nummer één van de groep plaats zich voor het toernooi van volgende zomer in Rio de Janeiro.      

• Ryan Giggs mocht van Sky Sports zijn favoriete Manchester United-elf aller tijden samenstellen en had hierin plaats voor één Nederlander. Jaap Stam vormt namelijk samen met Rio Ferdinand het hart van de verdediging van de Welshman. 'Hij had alles. Hij was goed in de lucht, sterk met de bal aan zijn voet, had snelheid, agressiviteit en was sterk', aldus de assistent van United-manager Louis van Gaal over Stam. Die kan de kersverse trainer in zijn zak steken!

'In de rust hebben we elkaar kusjes en knuffels gegeven.'
José Mourinho had het dinsdag tijdens de eerste helft van het duel met Maccabi Tel Aviv aan de stok met Diego Costa, maar in de kleedkamer kwam het helemaal goed tussen de twee.

Arme Gareth Bale. Voorlopig geen ritjes in een Lamborghini voor de Real Madrid-vedette. Het rijden in de sportbolide zou slecht zijn voor de hamstrings van de aanvaller. De clubarts van Los Gálacticos trapt op de rem en heeft Bale aangeraden voor een ander vervoersmiddel te kiezen, volgens The Sun. Het koninklijke vervoersmiddel zal vermoedelijk in de garage blijven staan.

'Bedankt Leo, jij laat me tenminste wel scoren, in tegenstelling tot Munir'
Een bedankje voor Lionel Messi, die Gerard Piqué in het Champions League-duel met AS Roma een doelpunt gunde. In El Clásico toonde Munir El Haddadi zich minder vrijgevig ten opzichte van de centrumverdediger.

'Om het verschil te maken bij Manchester United, moet je briljant zijn in grote wedstrijden. Daar is hij nog niet klaar voor.'
Ruud van Nistelrooy constateert bij Sky Sports dat Memphis Depay nog stappen moeten zetten om een heldenstatus te bereiken bij Manchester United. Van The Man heeft echter veel vertrouwen in zijn landgenoot. 'Hij zal beter worden, want hij is leergierig. Hij heeft de kwaliteit om in de voetsporen te treden van Uniteds grote nummers zeven van het verleden', doelt hij op het rugnummer van Memphis. Eerder speelden onder anderen Eric Cantona, David Beckham en Cristiano Ronaldo voor The Red Devils met het fameuze getal (#7) op de rug.

• Over iconische Manchester United-spelers gesproken: het is deze woensdag precies tien jaar geleden dat George Best overleed. Voldoende reden om nog eens te genieten van acties van de charismatische vedette.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.