Bayern ontsnapt in Bremen, rol Van der Vaart bij goal

Bayern München heeft met moeite ook de zesde wedstrijd gewonnen. Rafael van der Vaart leverde een bijdrage een nieuwe zege van Hamburger SV.

Werder Bremen – Bayern München 0-2Bayern München is ontsnapt aan het eerste puntenverlies van het seizoen. In de 81ste minuut brak Luiz Gustavo met een bekeken schot van buiten het strafschopgebied de ban tegen Werder Bremen, dat twee minuten later het hoofd definitief moest buigen. Mario Mandzukic besliste met zijn zesde treffer van het seizoen de wedstrijd in het voordeel van Bayern.

De 2-0 nederlaag was een hard gelag voor Werder. De ploeg van trainer Thomas Schaaf, die Eljero Elia (op foto in duel met Philipp Lahm) tot zijn ongenoegen na bijna uur naar de kant haalde, maakte het Bayern meer dan lastig. Defensief werd weinig weggegeven, terwijl Werder zelf ook gevaarlijk voor het Beierse doel opdook. De beste kans was er voor Marko Arnautovic. De voormalig FC Twente-aanvaller miste het Bayern-doel in de zeventigste minuut op een meter.

Bayern München, dat aantrad zonder de geblesseerde Arjen Robben, blijft door het resultaat in Bremen zonder puntenverlies koploper in de Bundesliga. Werder zakt door de nederlaag naar de achtste plaats.

Hamburger SV - Hannover 96 1-0 Rafael van der Vaart heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Hamburger SV. De aanvallende middenvelder was met een assist betrokken bij de treffer van Artjoms Rudnevs, die daarmee de wedstrijd tegen Hannover 96 besliste. Daarmee revancheerde Van der Vaart zich voor zijn gemiste strafschop, woensdag tegen Borussia Mönchengladbach (2-2).

Hannover 96, tegenstander van FC Twente in de Europa League, bleek ondanks een slotoffensief niet in staat de achterstand weg te werken. Doelman René Adler hield zijn doel schoon, waardoor HSV met een overwinning en als nummer tien de 125ste verjaardag van de club kan gaan vieren.

Overige duels:Bayer Leverkusen – Greuther Fürth 2-01899 Hoffenheim – FC Augsburg 0-01. FC Nürnberg – VfB Stuttgart 0-2 Foto: VI Images