Bayern ontsnapt aan puntverlies

Bayern München is ontsnapt aan een nederlaag. Thorsten Fink maakte in de laatste minuut de winnende treffer in de derby met 1860 München. De andere titelkandidaten Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen overtuigden evenmin, maar wonnen wel.

Na de bekernederlaag tegen Schalke dreigde bij Bayern München ook het zicht op de Duitse titel te vervagen. In de stadsderby leek de ploeg van Ottmar Hitzfeld genoegen te moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. Namens 1860 München maakte Martin Stranzl de Bayern-voorsprong ongedaan. Paulo Sergio had Bayern drie minuten eerder op voorsprong gezet. In de laatste minuut greep de Rekordmeister alnog de volle wint. Thorsten Fink kopte uit een voorzet van Ciriaco Sforza raak (2-1).

In de derby tegen Borussia Mönchengladbach slaagde Borussia Dortmund er niet in de kritiek op het optreden te doen verstommen. De ploeg van Matthias Sammer pakte voor het eigen publiek wel drie punten (3-1). Dortmund had de steun van voorsprong, maar gaf die uit handen. De 1-1 was het resultaat van twee eigen doelpunten. Na het ongelukkige balcontact van Peter Nielsen (1-0) deed Dede dat 'kunstje' na rust nog een keer. Voor de thuisploeg brak Marcio Amoroso een half uur voor het einde ban. De Braziliaan schoot vanaf de strafschopstip raak, nadat hij met een ouderwetse schwalbe de penalty had 'verdiend'. Voor Gladbach kwam een kwartier voor tijd de genadeklap. Keeper Jörg Stiel kwam te ver uit zijn doel, waarvan uiteindelijk Jan Koller profiteerde.

Bayer Leverkusen bleef koploper in de Bundesliga. De ploeg van Toppmöller was te sterk voor Energie Cottbus (2-0). Zé Roberto had Leverkusen al na een klein kwartier op voorsprong gezet. Maar de thuisploeg verzuimde de zege eerder veilig te stellen. Pas in blessuretijd maakte Dimitar Berbatov een einde aan de Cottbus-hoop. 1. FC Kaiserslautern is voorlopig afgehaakt in de titelrace. Want de Rote Teufel hielden aan het bezoek aan Hansa Rostock geen punten over (2-1). De vroege rode kaart voor Hany Ramzy, die na een half uur zijn tweede gele kaart zag, bleek doorslaggevend. De tien man van Kaiserslautern maakten één keer de Hansa-voorsprong ongedaan, maar op de 2-1 van Marcus Lantz had de ploeg van Andy Brehme geen antwoord. Delano Hill speelde de hele wedstrijd bij Hansa Rostock.

Sankt Pauli was in de onderste regionen de grote winnaar. Terwijl de Hamburgse ploeg het duel met directe concurrent SC Freiburg winnend afsloot (1-0), leden de andere ploegen gevoelige nederlagen. VfL Wolfsburg duwde 1. FC Köln dieper in de zorgen (5-1). Spanjaard Diego Fernando Klimowicz was met twee doelpunten en twee assists de grote man bij de Wolven. Werder Bremen liet het zwakke 1. FC Nürnberg weinig kans (4-0). De nederlaag had nog zwaarder kunnen uitvallen, maar Victor Skripnik miste nog een strafschop namens Bremen.