Bayern onderuit tegen Bayer, Stuttgart vernedert HSV

Bayern München heeft weer een forse steek laten vallen in de Duitse titelstrijd. Ondanks een overwicht ging het in het uitduel met Bayer Leverkusen met 2-0 onderuit. Een Klaas-Jan Huntelaar-loos Schalke 04 ging ten onder in Freiburg tegen de plaatselijke SC en Hamburger SV kreeg op eigen grond forse klop van VfB Stuttgart.

Bayer Leverkusen-Bayern München 2-0Bayern München is zaterdag in de slotfase geklopt door Bayer Leverkusen. Tien minuten voor tijd ging doelman Manuel Neuer, die tot daarvoor een sterke wedstrijd speelde, in de fout. Stefan Kiessling profiteerde. Vlak voor tijd zorgde Karim Bellarabi voor de 2-0.

Arjen Robben had in Oranje tijdens de oefeninterland tegen Engeland (2-3 winst, twee doelpunten) het nodige vertrouwen getankt. De aanvaller liet dat direct merken. Met een schot in de korte hoek bracht hij de score bijna op 0-1. Bayer-doelman Jaroslav Drobny greep echter goed in.

Ook Thomas Müller was dicht bij de openingstreffer. Het lukte de aanvaller om Drobny voorbij te spelen, maar zag vervolgens verdediger Manuel Friedrich de bal knap uit het doel halen. In de tweede helft kreeg Bayer meer mogelijkheden, maar stond Neuer met prima reddingen in de weg.

De wedstrijd stevende af op een doelpuntloze remise totdat Neuer tien minuten voor tijd een fout maakte. De keeper schatte een hoge bal verkeerd in waardoor de bal, na een knappe pass van Eren Derdiyok, simpel door Kiessling werd binnengeschoten.

In de slotfase bracht Karim Bellarabi Bayern de nekslag toe na een rappe counter van de thuisploeg: 2-0. Bayern staat door de nederlaag vier punten achter op koploper Borussia Dortmund, dat later op de dag in actie komt tegen FSV Mainz 05. Leverkusen staat vijfde.

SC Freiburg-Schalke 04 2-1Zonder Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij hekkensluiter SC Freiburg werd met 2-1 verloren.

Huntelaar was nog niet volledig hersteld na zijn botsing met Chris Smallig tijdens de oefeninterland met Engeland. Het ontbreken van de clubtopscorer werd snel duidelijk. In de achttiende minuut brak Sebastian Freis de ban: 1-0.

In de tweede helft verzilverde Freiburg-speler Daniel Caligiuri een strafschop waardoor een inhaalrace voor Schalke een haast onmogelijke opgave werd. De spanning kwam door de aansluitingstreffer van Teemu Pukki terug in de wedstrijd, maar Freiburg incasseerde geen treffer meer: 2-1.

Beide ploegen verlieten overigens met tien spelers het veld, door rode kaarten voor Immanuel Höhn (Freiburg) en Kyriakos Papadopoulos (Schalke). Door de overwinning van Freiburg is 1. FC Kaiserslautern de nieuwe hekkensluiter in de Bundesliga. Schalke staat op de vierde plaats.

Hamburger SV-VfB Stuttgart 0-4Waar Hamburger SV vorige week knap een punt pakte in de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach, is het zaterdag kansloos onderuit gegaan tegen VfB Stuttgart: 0-4.

Dankzij Vedad Ibisevic stond er na 23 minuten 0-1 op het scorebord. Nog geen tien minuten later kregen de bezoekers een strafschop toegewezen, die Zdravko Kuzmanovic verzilverde. In de tweede helft ging Stuttgart, waar Khalid Boulahrouz negentig minuten speelde, ongestoord door met scoren.

Door opnieuw een strafschop bracht Kuzmanovic de score naar 0-3. Voor HSV werd de situatie almaar slechter, door een rode kaart voor José Guerrero. De aanvaller moest het veld na een onbesuisde tackle verlaten.

In de slotminuut maakte Martin Harnik de vernedering compleet door de 0-4 aan te laten tekenen. HSV staat op de twaalfde positie, Stuttgart bivakkeert op de achtste plaats.

Overige uitslagenHertha BSC - Werder Bremen 1-0Hannover 96 - FC Augsburg 2-21. FC Kaiserslautern - VfL Wolfsburg 0-0 Foto: VI Images