Bayern onderstreept tegen BVB zijn suprematie

Op Bayern München staat geen maat, zo heeft ook Borussia Dortmund ondervonden. Thomas Müller en het fenomeen Robert Lewandowski bevestigden de onaantastbare status (5-1).

In de 34ste minuut leek het voor Bayern weer een dag als alle andere te worden in de Bundesliga, toen Thomas Müller vanaf elf meter voor de 2-0 had gezorgd. De Beierse ploeg had immers nog geen punt gemorst in de voorgaande zeven speelrondes, waarbij strafschoppen soms soelaas boden. Dat bracht een discussie op gang over het voortrekken van Bayern door de arbitrage.

Ook tegen nummer twee Borussia Dortmund kende een scheidsrechter Bayern een penalty toe. Maar na de domme overtreding van Henrikh Mkhitaryan op Thiago Alcãntara was een verwijtende blik richting arbiter Marco Fritz niet op zijn plaats.

Müller maakte geen fout van elf meter en leek daarmee de topper al snel van alle spanning te ontdoen. De international had immers halverwege de eerste helft de score geopend. Na een lange bal van Jérôme Boateng kon hij alleen op keeper Roman Bürki af om na een actie de bal in het lege doel te schieten.

Het antwoord van Borussia Dortmund liet niet lang op zich wachten. Pierre-Emerick Aubameyang bood zijn ploeg een minuut na de tweede Bayern-goal weer enige hoop. De Gabonees kwam met zijn treffer ook naast Robert Lewandowski op de Bundesliga-topscorerslijst met tien goals.

Maar het bleek van korte duur. Koud begonnen aan de tweede helft maakte Lewandowski zijn faam als doelpuntenfenomeen waar. De Pool, die in 2014 Dortmund verruilde voor München, maakte na weifelend optreden van de Borussia-defensie na een lange bal van Boateng zijn elfde treffer in de laatste vier competitieve duels.

De honger van Lewandowski was daarmee nog niet gestild. De international gooide op aangeven van een andere voormalige BVB-aanvaller – Mario Götze – de wedstrijd in de 58ste minuut vervolgens in het slot. De aangever tekende in de 66ste minuut voor het laatste wapenfeit.

Door het resultaat in München is Bayern de onaantastbare koploper in de Bundesliga met een voorsprong van zeven punten op Borussia Dortmund.