Bayern München verhuurt Højbjerg aan Schalke 04

Reacties

Pierre-Emile Højbjerg speelt komend seizoen op huurbasis voor Schalke 04, dat hem voor de neus van Bayer Leverkusen wegkaapte. De twintigjarige Deen hoopt zich via Schalke in de basis van Bayern München te gaan spelen.

Bayern München verhuurt Højbjerg aan Schalke 04

Eerder op de dag brachten Duitse media nog het nieuws dat Højbjerg op weg was naar Leverkusen, maar nu blijkt Schalke aan het langste eind getrokken te hebben. 'Ik wil wedstrijdritme opdoen en me als ontwikkelen tot vaste waarde bij Bayern. Dat hoop ik bij Schalke voor elkaar te krijgen', aldus Højbjerg op de Bayern-site.

De Deen, die werd overgenomen uit de jeugdopleiding van Brøndby IF, debuteerde in 2013 bij Bayern. Højbjerg kon nog geen vaste basisplek veroveren, waardoor hij in de vorige jaargang voor een halfjaar verhuurd werd aan FC Augsburg. 'Met Philipp Lahm, Toni Kroos en David Alaba hebben we goede ervaringen opgebouwd met dit soort huurconstructies', verklaarde Bayern-directeur Sammer.

Bij Schalke 04 wordt Højbjerg een ploeggenoot van Klaas-Jan Huntelaar. Als de club uit Gelsenkirchen het vanavond opneemt tegen VfL Wolfsburg (aftrap 20.30 uur) is de Bayern-huurling nog niet van de partij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.