Bayern München thuis onderuit na blunder van Neuer

Bayern München is het nieuwe seizoen begonnen met een thuisnederlaag. Borussia Mönchengladbach keerde huiswaarts met een overwinning na een fout van Manuel Neuer (0-1).

Jupp Heynckes, die deze zomer overkwam van Bayer Leverkusen, zag zijn ploeg bijna negentig minuten domineren tegen een erg defensief ingesteld Mönchengladbach. Het leverde aan aantal goede kansen op voor Der Rekordmeister, waar Arjen Robben de hele wedstrijd speelde.

De grootste kans was er in de 55ste minuut voor Mario Gomez, die zijn kopbal uit een hoekschop van Robben tegen de paal uiteen zag spatten. Zeven minuten later profiteerde Igor De Camargo van een blunder van Manuel Neuer, die voor veel geld werd overgenomen van Schalke 04.

De doelman kwam onnodig uit bij een lange bal op Igor De Camargo, die Jérôme Boateng ook nog bij zich wist. Doordat Neuer uitkwam tot buiten zijn strafschopgebied liep Boateng weg bij De Camargo, die de bal achter de grabbelende Bayern-goalie wist te koppen. Foto: VI Images