Bayern München kondigt winterverkoop aan

Hoewel Bayern München niemand nadrukkelijk in de etalage zet, verwacht manager Uli Hoeness dat de nodige spelers de Beierse club in de winterstop gaan verlaten.

Bayern München kondigt winterverkoop aan

'De selectie zal zeker kleiner worden', zei Bayern-manager Uli Hoeness in Sportbild. 'Iedereen kan in principe blijven als die wens bestaat. Maar ik ga ervan uit dat deze of gene speler van club wil veranderen.

Hoeness noemde geen namen, maar doelde volgens Sportbild op Luca Toni, Anatoliy Tymoschuk, José Ernesto Sosa, Alexander Baumjohann, Andreas Görlitz, Christian Lell en Breno. Deze spelers komen niet of in hun ogen te weinig in actie onder trainer Louis van Gaal.

Toni (foto) vreest door weinig speeltijd het WK mis te lopen en hengelde al voorzichtig naar een vertrek in de winterstop. Naar verluidt hebben onder meer Napoli, AS Roma en AS Monaco interesse in de 32-jarige spits.

Tymoschuk, die deze zomer voor elf miljoen euro naar Beieren werd gehaald, wordt in verband gebracht met een terugkeer naar Zenit Sint-Petersburg. De Oekraïener is eveneens teleurgesteld in de weinige kansen die hij krijgt van Van Gaal zich in wedstrijden te laten zien.

Bayern wilde een terugkeer van Sosa naar Estudiantes (nog) niet bevestigen, de 24-jarige Argentijn toonde zich realistisch over zijn kansen bij Bayern. 'Het is bitter, maar ik ben ook realist', aldus Sosa, die in 2007 voor zes miljoen euro naar Duitsland kwam. 'Als er tot de winterstop niets verandert, moet ik een andere club gaan zoeken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen