Bayern München in spektakelstuk langs Stuttgart

Bayern München gaat met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van trainer Louis van Gaal wervelde zich in een doelpuntrijk duel langs laagvlieger Stuttgart: 3-5.

Aanvankelijk bood de thuisploeg Bayern München, waar Mark van Bommel in de basis stond, prima verzet. Der Rekordmeister had moeite met het vroege storen van Stuttgart en kwam zodoende moeilijk tot opbouwen. Echter, toen Mario Gomez op aangeven van Thomas Müller op het halfuur voor de openingstreffer tekende, leek het verzet van de thuisploeg gebroken.

Vijf minuten na de 0-1 verdubbelde Bayern de score. Deze keer gleed Müller van dichtbij binnen en was Gomez de aangever. Nog voor rust zorgde Franck Ribéry voor de derde Beierse treffer. De Fransman bekroonde een solo met een ziedend afstandsschot.

Martin Harnik gaf de score kort na rust op aangeven van Pavel Progrebniak een iets draaglijker aangezicht, maar dat was slechts van korte duur. Binnen enkele minuten na de 1-3 schoot Mario Gomez in twee aanvallen tweemaal met scherp. Saillant detail was dat Gomez drie keer scoorde tegen zijn voormalige werkgever.

Toen was het woord weer aan de ploeg van trainer Bruno Labbadia. Stuttgart kwam op 2-5 door opnieuw een doelpunt van Harnik, terwijl Christian Gentner even later tot zijn eigen verbazing voor 3-5 zorgde: zijn indraaiende voorzet werd door alles en iedereen gemist en zeilde zomaar in het doel. Daar bleef het bij tot opluchting van Van Gaal en diens assistent Andries Jonker, echt spannend werd het dus geen moment meer.

Bayern komt met de winst op 29 punten uit zeventien duels en schuift op naar de vijfde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Borissia Dortmund is teruggebracht tot veertien punten.

Overig duel:Bayer Leverkusen-SC Freiburg 2-2 Foto: VI Images