Bayern met maar zeven tegengoals op weg naar record

Bayern München is na 22 speelronden in dit Bundesliga-seizoen niet alleen de ploeg met de meeste punten en de beste aanval, maar presteert ook in defensief opzicht uitmuntend. Doelman Manuel Neuer (foto) kreeg tot nu toe slechts zeven doelpunten te verwerken.

Bayern met maar zeven tegengoals op weg naar record

Met dat aantal koerst Bayern af op een nieuw club- en Bundesligarecord. Tot dusverre was Bayerns seizoen 2007/08 in defensief opzicht de beste jaargang ooit voor een Bundesliga-club. Der Rekordmeister incasseerde toen 21 goals in 34 competitiewedstrijden.

De ploeg van scheidend trainer Jupp Heynckes (zijn plaats wordt volgend seizoen als bekend ingenomen door de Spanjaard Pep Guardiola) mag dus in de resterende dertien speelronden nog dertien treffers toestaan om het eigen record aan te scherpen. Dat lijkt gezien de huidige statistieken - zestien clean sheets in 21 duels - een eenvoudige missie.

Bayern evenaarde vrijdagavond in de uitwedstrijd bij VfL Wolfsburg een ander clubrecord. De formatie van Heynckes stapte voor de vijfde opeenvolgende keer met een clean sheet in een uitwedstrijd van het veld. Een dergelijke reeks zette Bayern eerder alleen in 1985/86, 2002/03 én eerder deze jaargang neer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's