Bayern meest waardevolle merk, Real passeert Man Utd

Reacties

Real Madrid heeft door de winst van de Champions League uitstekende zaken gedaan op de Brand Finance Football 50-ranglijst. De Spanjaarden passeerden Manchester United, maar Bayern München blijft koploper.

Bayern meest waardevolle merk, Real passeert Man Utd

Bayern, dat in het seizoen 2012/13 de Champions League won en het de voorbije jaargang moest doen met de landstitel en beker, is liefst 657 miljoen euro waard en daarmee het meest waardevolle voetbalmerk ter wereld. Real is de nummer twee op de ranglijst met een waarde van 568 miljoen euro, waarmee het Man Utd (542 miljoen euro) gepasseerd is.

Na een desastreus seizoen ontbreekt Man Utd, waar Louis van Gaal de nieuwe manager is, komend seizoen in de Champions League en de club moet daardoor vrezen dat het nog verder zakt op de ranglijst. Het verschil met nummer vier Barcelona (456 miljoen euro) is echter groot, terwijl Manchester City - dat de vijfde plaats bezet - 374 miljoen waard is.

De kampioen van Engeland en stadgenoot van Man Utd steeg van de achtste naar de vijfde plaats. De grootste stijger is echter niet Man City, maar Paris Saint-Germain, dat een jaar geleden nog de 24ste plaats bezette. De ambitieuze Franse club is nu 237 miljoen euro waard, waardoor het tiende staat in de Brand Finance Football 50-ranglijst.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.