Bayern komt zonder Robben niet tot scoren in topper

Zonder Arjen Robben, die last had van een spierblessure, kwam Bayern München zondag bij eerste achtervolger Borussia Mönchengladbach niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Het vertrouwen bij Bayern was enorm na de midweekse galavoorstelling in de Champions League tegen AS Roma (1-7). Borussia Mönchengladbach gaf gaf zich echter een stuk minder gemakkelijk gewonnen dan de Romeinen. De nog ongeslagen formatie van coach Lucien Favre stond goed georganiseerd en zorgde daarmee ervoor dat Bayern ondanks het vele balbezit nauwelijks gevaarlijk werd.

De beste mogelijkheden waren zelfs voor de thuisploeg. Na een geweldige counter dook spits Max Kruse in de 34ste minuut alleen op voor Manuel Neuer (foto), maar de doelman bracht redding. Ook in de 52ste minuut moest Neuer ingrijpen, toen André Hahn in kansrijke positie uithaalde. Bayern stelde daar, behalve schotkansen voor Robert Lewandowski en Juan Bernat, weinig tegenover.

Trainer Pep Guardiola trachtte in de slotfase het tij nog te keren door vleugelspits Franck Ribéry en targetman Claudio Pizarro in te brengen en met vier spitsen te gaan spelen. Ook onder druk van deze verse aanvalskracht hield de defensie van Borussia Mönchengladbach echter knap stand.

VfL Wolfsburg – FSV Mainz 05 3-0
VfL Wolfsburg kwam dankzij de 3-0 zege op FSV Mainz 05 naast Borussia Mönchengladbach en 1899 Hoffenheim op de gedeelde tweede plaats in de Bundesliga. De achterstand van het drietal op Bayern München bedraagt drie punten. Naldo opende in de vijftiende minuut met een kopbal de score voor Wolfsburg en was na een uur de aangever bij de tweede treffer, die werd gemaakt door Ivan Perisic. Daniel Caligiuri bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-0. Bas Dost bleef de gehele wedstrijd op de reservebank.