Bayern klimt naar vierde plaats na winst op Hannover

Bayern München heeft goede zaken gedaan in de Bundesliga. De ploeg won zelf met 3-0 en zag Werder Bremen, Schalke 04, 1899 Hoffenheim, Hamburger SV en FSV Mainz punten verliezen. De ploeg klom door de zege van de zevende naar de vierde plaats.

Mark van Bommel van Bayern München en Arnold Bruggink van Hannover 96 mochten als aanvoerder de toss verrichten. De coach van Bayern, Louis van Gaal, moest het nog immer stellen zonder zijn paradepaardjes Franck Ribéry en Arjen Robben.

In een gelijkwaardige eerste helft toonden de bezoekers zich iets slagvaardiger. Beide ploegen kregen kansen, maar alleen Bayern scoorde. Thomas Müller werkte binnen na een goede voorzet van Ivica Olic.

Kort na rust was het de Kroaat zelf die scoorde na een perfecte voorzet van Danijel Pranjic. Kort daarop kreeg Bruggink de uitgelezen kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen, maar hij trof Hans-Jörg Butt die goed redding bracht.

Bayern liet in de tweede helft de bal en het initiatief aan de thuisploeg. Maar Hannover ontbeerde de klasse om zelfs maar te kunnen denken aan iets wat op een serieus offensief leek. In blessuretijd pikte Mario Gomez nog zijn doelpunt mee en zorgde voor een 3-0 eindstand.