Bayern jaagt op Champions League-record Dortmund

Borussia Dortmund is hard op weg Bayern München een Bundesliga-record afhandig te maken. In de Champions League zijn de rollen omgedraaid: de Beierse formatie jaagt op een record van BVB.

Bayern jaagt op Champions League-record Dortmund

Met de overwinning op 1. FC Nürnberg boekte Borussia Dortmund zondag zijn achtste zege op rij en evenaarde daarmee het record van Bayern München uit 2005. Woensdag is het de beurt aan de ploeg van Louis van Gaal om een Duits record van BVB in de Champions League te evenaren.

Borussia Dortmund kende geen problemen in 1997 om de groepsfase van de Champions League door te komen. Van de zes duels werden er vijf gewonnen. Alleen in en tegen Parma werd met 1-0 verloren.

Een dergelijke score is voor Bayern ook binnen bereik. Een zege op FC Basel is voldoende. Opvallend genoeg leed de Beierse formatie ook in Italië (AS Roma, 3-2) zijn enige nederlaag.

Een succes tegen FC Basel dient in de ogen van keeper Thomas Kraft (foto) een ander doel. 'Het is niet zozeer belangrijk om verder te komen, maar wel om met een goed gevoel te krijgen voor de volgende wedstrijd.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's