Bayern in slotfase onderuit bij Eintracht Frankfurt

Louis van Gaal kan dit weekend zijn koppositie in Duitsland kwijtraken. Bayern München verloor bij Eintracht Frankfurt, terwijl de club in de 87ste minuut nog een voorsprong had.

Eintracht Frankfurt-Bayern München 2-1Ook in Frankfurt waren de Nederlanders van Bayern weer belangrijk. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong door een treffer van Klose, waar voorbereidend werk van Mark van Bommel en Arjen Robben aan vooraf ging. Van Bommel verstuurde een pass, Robben - in buitenspelpositie - liet lopen en Klose kon de 0-1 binnenschuiven.

Lang leek het de enige treffer van de wedstrijd te blijven, hoewel Eintracht Frankfurt zeer aanvallend speelde. De ploeg uit Frankfurt kreeg vooral in de eerste helft veel kansen op de gelijkmaker, maar Hans-Jörg Butt hield zijn doel schoon. Toch kantelde de wedstrijd in de slotfase nog. Juvhel Tsoumou maakte in de 87ste minuut gelijk en twee minuten later schoot Martin Fenin via de binnenkant van de paal de 2-1 binnen, waardoor de koploper zijn derde competitienederlaag leed.

Werder Bremen-VfL Bochum 3-2Tot twee keer toe kwam VfL Bochum in Bremen op voorsprong, maar Werder pakte uiteindelijk toch de overwinning dankzij een treffer van Torsten Frings. Stanislav Sestak zette de bezoekers in de veertiende minuut op 0-1. Na een klein uur maakte Claudio Pizarro gelijk. In de 63ste minuut kwam Bochum dankzij Zlatko Dedic opnieuw op voorsprong, maar twee minuten later stond het weer 2-2 door Marko Marin. Frings bezorgde Werder in de 81ste minuut drie punten door de 3-2 te produceren.

SC Freiburg-FSV Mainz 05 1-0Johannes Flum was de gevierde man aan de kant van SC Freiburg tijdens het thuisduel met FSV Mainz 05. De middenvelder maakte in de tiende minuut zijn eerste doelpunt in de Bundesliga en omdat er in de resterende tachtig minuten niet meer werd gescoord, bezorgde hij de thuisclub drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud.

VfB Stuttgart-Hannover 96 2-0Aan de kant van VfB Stuttgart was Cacau de afgelopen weken de spits in vorm, maar thuis tegen Hannover 96 eiste een andere aanvaller de hoofdrol op. Ciprian Marica zette de thuisclub negen minuten voor rust op voorsprong en negen minuten na de hervatting maakte hij er ook 2-0 van. Stuttgart boekte zo zijn eerste overwinning in maart na twee nederlagen en een gelijkspel.

1. FC Nürnberg-1899 Hoffenheim 0-0Net als Freiburg deed ook 1. FC Nürnberg goede zaken in de strijd die zich onderin het klassement afspeelt. Thuis tegen 1899 Hoffenheim pakte de ploeg van trainer Dieter Hecking een punt, doordat beide elftallen niet tot scoren kwamen in het Easycredit-Stadion.