Bayern München is zondag ontsnapt aan nieuw puntenverlies. Robert Lewandowski was met vier goals de redder in nood tegen Hertha BSC.

Bayern München
4 - 3
Hertha BSC
Hertha BSC

Na de onverwachte Bundesliga-nederlaag tegen 1899 Hoffenheim was woensdag de reactie gekomen in de strijd om de Duitse Super Cup. Bayern had ten koste van Borussia Dortmund de vijfde prijs gepakt in 95 dagen. Het was allerminst zonder slag of stoot gegaan, hetgeen trainer Hansi Flick ertoe bracht om tegen Hertha BSC zijn basisploeg op de schop te nemen.

Met de vijf andere namen op het wedstrijdformulier – onder wie de debutant Chris Richards als linksback – ging Bayern door met winnen. In de 38ste minuut dacht Thomas Müller de score te hebben geopend. Op advies van de VAR ging er vanwege buitenspel een streep door de treffer.

Het bleek uitstel van executie. Drie minuten later stond de 1-0 wel op het scorebord. Robert Lewandowski was de man die in twee instanties Hertha-doelman Alexander Schwolow verschalkte.

Voor de Poolse spits was dat een volgende Bayern-mijlpaal, want het was zijn honderdste Bundesliga-treffer namens de Beierse grootmacht in de Allianz Arena. Zes minuten in de tweede helft verdubbelde Lewandowski de marge door op aangeven van Richards ook de 2-0 voor zijn rekening te nemen.

Hertha, waar Deyovaisio Zeefuik voor het eerst een basisplaats had, bracht in de zestigste minuut de spanning terug in de wedstrijd. Jhon Córdoba kreeg in de zeventigste minuut navolging van Matheus Cunha, die via een knappe combinatie de Beierse defensie inclusief doelman Manuel Neuer het nakijken gaf.

In de slotfase keerden de kansen steeds weer. Na de 2-2 was het de beurt aan Lewandowski. De Pool maakte in de 85ste minuut van dichtbij de 3-2. Thomas Müller had met een assist zijn aandeel in de hattrick van Lewandowski.

Hertha BSC dacht dankzij de late goal van Jessic Ngankam alsnog de eerste ploeg sinds februari te gaan worden die München verliet met een punt. De Oude Dame had buiten Lewandowski gerekend. De Pool bleef in blessuretijd koel vanaf de stip. Zijn benutte strafschop, gegeven nadat Maximilian Mittelstadt aan de man van de wedstrijd was gaan hangen, leidde dan toch tot de zege voor Bayern.