Bayern heeft dankzij Lewandowski nóg een wapen

Reacties

Bayern München heeft een nieuw wapen in huis. Goaltjesdief Robert Lewandowski liet in het Champions League-duel met Atlético Madrid in de tweede opeenvolgende wedstrijd zien dat vrije trappen inmiddels voor hem ook een buitenkansje zijn. De Pool legde bovendien uit waarom er voor hem sprake was van een dubbel feestje.

Bayern heeft dankzij Lewandowski nóg een wapen

Volgens Lewandowski is de schitterende vrije trap, waarmee hij eigenhandig de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Atlético Madrid in het voordeel van de thuisploeg besliste (1-0), geen toeval. 'Sinds het begin van dit seizoen train ik meer op het nemen van vrije trappen dan voorheen. Het doet me goed dat dit nu ook tot uiting komt in de wedstrijd', zegt de Pool op de website van Der Rekordmeister.

Voor de Pool was er meer te vieren dan het winnende doelpunt alleen. Het was voor Lewandowski ook een reden om te laten zien dat hij weer vader wordt. Na het doelpunt pakte de aanvaller de bal en deed het speeltuig onder zijn shirt, om vervolgens met de duim in zijn mond de goal te vieren. 'Het doelpunt was een mooi moment om te laten zien dat mijn vrouw weer zwanger is', zo legde de aanvalsleider uit.

Bayern-coach Carlo Ancelotti was blij met Lewandowski en tevreden over de wedstrijd tegen Atlético. 'We hebben negentig minuten goed gespeeld, hadden veel controle en waren vaak in balbezit. We hebben ons goed gewapend tegen hun counters. Deze overwinning geeft ons veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Nu moeten we de loting afwachten', aldus de Italiaan, die met Bayern tweede staat in de Bundesliga, drie punten achter koploper RB Leipzig.

De overwinning van Bayern München in de laatste groepswedstrijd toonde ook nog maar eens dat de Beierse grootmacht in eigen huis schier onverslaanbaar is in de Champions League. Het was immers al de vijftiende thuiszege op rij voor de Zuid-Duitsers in het kampioenenbal, een aanscherping van het eigen record. Barcelona volgt op veertien thuisoverwinningen op rij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.