Bayern haalt met Robben als uitblinker weer uit

SC Paderborn heeft net als Hamburger SV kennisgemaakt met de aanvalskracht van Bayern München, en die van Arjen Robben. Bij FC Augsburg zorgde keeper Marvin Hitz voor een opmerkelijke goal.

SC Paderborn – Bayern München 0-6
Bayern München heeft na de 8-0 zege op HSV ook de derby tegen SC Paderborn met grote cijfers gewonnen. Robert Lewandowski deelde al in de eerste helft de genadeklap uit. De Poolse spits, die twee keer scoorde dankzij het voorbereidend werk van Arjen Robben en Franck Ribéry, nam de criticasters meer wind uit de zeilen. Zijn gebrek aan doelpunten had namelijk geleid tot vraagtekens over de rol van Lewandowski, die afgelopen week in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk (0-0) ook genoegen had moeten nemen met een reservebeurt.

De Poolse spits (foto) nadert met zijn productie de voltooiing van een mooi rijtje, want hij heeft van alle huidige Bundesliga-clubs alleen nog niet tegen Werder Bremen gescoord. Arjen Robben komt voor dat rijtje alleen Bayern München (sic) nog tekort, want de Oranje-international kon ook SC Paderborn toevoegen aan zijn lijstje. Uit een strafschop tilde hij de stand naar 0-3.

Robben was zelf het slachtoffer geweest van een overtreding van Florian Hartherz, die voor zijn actie ook bestraft werd met een rode kaart. Met een assist op de 0-4 van Ribéry en de 0-6 zelf had Robben weer een hoofdrol bij de koploper van de Bundesliga, die in invaller Mitchell Weiser de maker van de 0-5 had.

Schalke 04 – Werder Bremen 1-1
Zonder de geblesseerde en geschorste Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 een einde
gemaakt aan zegereeks van Werder Bremen, dat door vijf overwinningen op rij was geklommen naar de achtste plaats. De formatie van Viktor Skripnik liep in Gelsenkirchen tegen het eerste puntenverlies aan in 2015.

Max Meyer was daarvoor verantwoordelijk met zijn treffer, al was hij grote dank verschuldigd aan doelman Raphael Wolf. De Werder-goalie liet de bal pijnlijk door de handen glippen. Ondanks de blunder bleef een nederlaag Werder Bremen bespaard. Sebastian Prödl zorgde in blessuretijd voor de 1-1, waardoor Schalke 04 blijft steken op de vierde plaats.

FC Augsburg – Bayer Leverkusen 2-2
Marvin Hitz (foto onder) vervulde een hoofdrol bij FC Augsburg. De doelman ging in de blessuretijd ten strijde om de nederlaag voor FC Augsburg te voorkomen en had succes. In de laatste seconde tekende hij met zijn rechtervoet voor de bejubelde 2-2.

De gelijkmaker was een hard gelag voor Bayer Leverkusen, waaraan twee keer een voorsprong niet besteed bleek. De Braziliaanse invaller Caiuby maakte de snelle openingstreffer van Josip Drmic ongedaan, terwijl de ook ingevallen Stefan Reinartz van zijn rol van matchwinner werd beroofd door Hitz. Door het resultaat blijft Augsburg als nummer vijf een punt voor op Bayer Leverkusen.

FSV Mainz 05 – Eintracht Frankfurt 3-1
Martin Schmidt (foto) heeft een vliegende start gemaakt als trainer van FSV Mainz 05. De Zwitserse opvolger van de ontslagen Kasper Hjulmand kreeg zijn vuurdoop in de Rhein-Main-derby. Hij had een gelukkige hand met zijn keuze van zijn basis. Christian Clemens, die na de trainerswissel in ere was hersteld als basiskracht, scoorde na 38 minuten.

Het was het snelle antwoord op de openingstreffer van Stefan Aigner, die na ruim een half uur voor Frankfurt de score had geopend. De gelijkmaker bleek de voorbode van een overwinning, die gestalte kreeg door doelpunten van Johannes Geis en Yunus Malli. Met de drie punten is Schmidt met zijn ploeg geklommen naar de tiende plaats, op nog maar drie punten achter rivaal Eintracht.