Bayern en Robben bereiken topvorm in aanloop naar PSV

Bayern München reist met drie punten op zak naar Eindhoven, waar dinsdag het duel met PSV wacht in de Champions League. Mede dankzij uitblinker Arjen Robben werd FC Augsburg eenvoudig over de knie gelegd tijdens de negende speelronde van de Bundesliga: 1-3.

FC Augsburg - Bayern München 1-3
Midweeks won Bayern München in de strijd om de DFB Pokal al met 3-1 van dezelfde opponent. Een revanche voor FC Augsburg zat er geen seconde in. De formatie van coach Carlo Ancelotti koesterde in het eerste kwartier liefst 77 procent balbezit, een percentage dat herinneringen opriep aan de tijden van Pep Guardiola. Door de overmacht van de bezoekers werd FC Augsburg min of meer gedwongen om op de counter te spelen. Het ironische was dan ook dat Bayern - dat even leek uitgeraasd - de score in de negentiende minuut opende middels een uitbraak. Op aangeven van Robben sloeg Robert Lewandowski toe. De Pool kon meteen uithalen dankzij een sterke aanname.

Het betekende tevens de vijftigste Bundesliga-assist van Robben, die even later zelf van dichtbij de 0-2 binnenschoot, na te zijn bediend door Lewandowski. Dit betekende de tachtigste Bundesliga-goal van de Groninger, waarmee hij Klaas-Jan Huntelaar tot op één doelpunt naderde. Eenmalig international Willi Lippens is met 92 doelpunten de meest trefzekere Nederlander op het hoogste Duitse niveau.

Bij beide Bayern-doelpunten werd de defensie van FC Augsburg, met aanvoerder Paul Verhaegh en zonder de geblesseerde Jeffrey Gouweleeuw, aan gort gespeeld. Der Rekordmeister hield de touwtjes stevig in handen en gaf FC Augsburg geen moment het idee dat er iets te halen viel. Vier minuten na de hervatting maakte Bayern München er 0-3 van omdat FC Augsburg zich opnieuw in de luren liet leggen door Robben en Lewandowski. De Pool omspeelde doelman Marwin Hitz nadat de vleugelspeler hem aanspeelde.

Bayern nam hierna opzichtig gas terug en slikte in de 67ste minuut zelfs de 1-3. Het was Ja-Cheol Koo die de nederlaag iets minder bitter maakte voor FC Augsburg, dat twaalfde staat. Bij Bayern, dat nog steeds de dans leidt in de Bundesliga, werd Robben in de 76ste minuut afgelost door Joshua Kimmich.

Arjen Robben maakte zijn tachtigste Bundesliga-goal.

SV Darmstadt 98 - RB Leipzig 0-2
RB Leipzig blijft de naaste achtervolger van Bayern. De ploeg van trainer Ralph Hasenhüttl kende een gemakkelijke middag op bezoek bij SV Darmstadt 98, maar het duurde even voordat de trekker werd overgehaald. In de eerste helft creëerden beide ploegen weinig en daarom was de 0-0 bij rust geen verrassing. In de tweede helft zorgde invaller Marcel Sabitzer voor de openingstreffer. De aanvaller tikte binnen op aangeven van Timo Werner. Sabitzer zorgde in de slotfase na een pass van Oliver Burke ook nog voor de tweede treffer van Leipzig, dat tweede staat met 21 punten, slechts twee minder dan Bayern. Darmstadt zakt naar de veertiende plaats en heeft acht punten.

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 1-2
Het zo ambitieuze VfL Wolfsburg heeft onder Valérien Ismaël, de opvolger van de ontslagen trainer Dieter Hecking, de weg omhoog nog niet gevonden. De landskampioen van 2009 verloor zaterdag voor eigen publiek met 1-2 van Bayer Leverkusen en staat inmiddels zestiende.

VfL Wolfsburg, zonder de geschorste Jeffrey Bruma, ging nog rusten met een 1-0 voorsprong. De defensie van Bayer Leverkusen liet zich in de 37ste minuut compleet verrassen door een lange bal van Ricardo Rodríguez, die Daniel Caligiuri lanceerde. Op aangeven van laatstgenoemde zorgde Maximilian Arnold voor de 1-0.

Een antwoord van Leverkusen bleef lang uit, maar kwam in de slotfase alsnog. In tweevoud zelfs, want nadat Admir Mehmedi in de 79ste minuut had gezorgd voor de gelijkmaker tekende Tin Jedvaj in de 83ste minuut zelfs voor de 1-2. De bezoekers werden daarmee beloond voor een sterke tweede helft. Leverkusen steeg naar plaats tien.