Bayern drie punten los, Stuttgart krabbelt op

Bayern München gaat met een voorsprong van drie punten aan kop in de Bundesliga na een simpele zege tegen Energie Cottbus. Bayer Leverkusen nestelde zich op de tweede plaats.

Bayern München-Energie Cottbus 5-0Bayern München werkte een uitermate zwakke eerste helft af tegen hekkensluiter Energie Cottbus. Na rust maakte de koploper die wanvertoning meer dan goed. Nadat een prachtig binnengeschoten vrije trap van Franck Ribéry nog was afgekeurd, leefde Bayern zich uit.

Miroslav Klose opende de score na een blunder van doelman Tomislav Piplica, Martín Demichelis was de maker van de 2-0 nadat ploeggenoot Daniel Van Buyten eerst nog een enorme misser had geproduceerd, Luca Toni tikte 3-0 binnen op aangeven van Klose, die zelf met zijn tweede en derde treffer de eindstand op 5-0 bepaalde.

1. FC Nürnberg-Bayer Leverkusen 1-2Bayer Leverkusen klom naar de tweede plaats na een knappe uitzege in Nürnberg. Stefan Kiessling opende de score, nadat hij koel doelman Jaromir Blazek had omspeelt. Leverkusen leek puntenverlies boven het hoofd te hangen toen Marek Mintal uit een strafschop gelijk maakte. Drie minuten later herstelde Tranquillo Barnetta de voorsprong voor de gasten op aangeven van Theofanis Gekas: 1-2.

VfB Stuttgart-VfL Bochum 1-0VfB Stuttgart heeft de onderste regionen in de Bundesliga achter zich gelaten door thuis met 1-0 te winnen van VfL Bochum. Hoogstaand was het opnieuw niet wat de regerend kampioen liet zien, maar het vertoonde spel was goed genoeg voor drie punten. Roberto Hilbert schoot vijf minuten na rust de enige treffer binnen na terugleggen van Cacau.