Bayern dankzij Robben naar kwartfinales DFB-Pokal

Bayern München heeft zich dankzij een doelpunt van Arjen Robben in blessuretijd van het duel bij VfL Bochum geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de DFB-Pokal. In de 91ste minuut, op het moment dat iedereen zich al had verzoend met een verlenging, stond de Groninger volledig vrij in de zestien toen hij werd aangespeeld door Franck Ribéry en voor de 2-1 tekende.

De formatie van het trainer Jupp Heynckes kreeg de zege niet cadeau van VfL Bochum, de nummer negen van de Tweede Bundesliga. Bijna een half uur lang keek Bayern tegen een achterstand aan toen VfL Bochum profiteerde van statisch verdedigen. In de 26ste minuut gaf de vleugelaanvaller Mirkan Aydin de bal op rechts voor. De voorzet ging net voorbij aan Tae-Sae Jong, maar Giovanni Federico kwam voor zijn tegenstander en schoot raak.

Kort na rust wist Toni Kroos de 'vijandelijke' defensie te slechten. Op de linkerflank combineerde hij met invaller Gomez de achterhoede kapot. Uiteindelijk kon Kroos eenvoudig afronden: 1-1.

Bayern München greep het duel aan om enkele wisselspelers, zoals Anatoliy Tymoshchuk en Ivica Olic, speeltijd te gunnen. Dat Heynckes niet content was bleek wel uit het inbrengen tijdens de rust van Mario Gomez en David Alaba. Robben, die zelf vlak voor de pauze de gele kaart kreeg voor een vermeende schwalbe, bracht onder meer Olic in stelling en beproefde ook zelf enkele keren tevergeefs zijn geluk. Uiteindelijk viel de bevrijding voor Bayern na het verstrijken van de reguliere speeltijd.

Overige uitslag1. FC Nürnberg-SpVgg Greuther Fürth 0-1 Foto: VI Images