Bayern dankt Nikolov, Kaiserslautern plet Schalke

Louis van Gaal heeft goede zaken gedaan in de Bundesliga. Bayern München won thuis van Eintracht Frankfurt, met dank aan doelman Oka Nikolov. Schalke 04 ging hard onderuit.

Bayern München - Eintracht Frankfurt 4-1Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern, eiste afgelopen week tien punten van Van Gaal voor de winterstop en Der Rekordmeister heeft de eerste drie binnen. Eintracht Frankfurt was bijna een uur lang een taaie opponent, totdat Nikolov twee keer kort achter elkaar de fout inging. In de 59ste minuut kreeg de doelman van de bezoekers een schot van Toni Kroos niet onder controle, waarna Thomas Müller de rebound binnenschoot.

En nog geen twee minuten later moest Nikolov ook lossen bij een schot van Franck Ribéry, waarna Mario Gomez kon binnenschieten. Het was alweer zijn vijftiende treffer in de laatste tien wedstrijden. Mark van Bommel werd in de 65ste minuut in het veld gebracht door Van Gaal en zag zijn ploeg niet meer in de problemen komen tegen Eintracht Frankfurt. Anatoliy Tymoschuk maakte er met zijn tweede van de middag zelfs nog 4-1 van.

Hamburger SV - VfB Stuttgart 4-2De beginfase van de wedstrijd tussen Hamburger SV en VfB Stuttgart was meteen hectisch. Nadat Piotr Trochowski de thuisclub in de derde minuut op voorsprong had gezet, maakte Ciprian Marica zeven minuten later koppend gelijk. Maar een kwartier later moest de aanvaller met een rode kaart van het veld. De Roemeen maakte zich kwaad na een gele kaart voor ploeggenoot Georg Niedermeier. Wolfgang Stark gaf hem eerst geel en daarna direct rood aan Marica.

Met elf tegen tien liep HSV nog voor rust uit naar een 3-1 voorsprong door treffers van Jonathan Pitroipa en Mladen Petric, maar kort na rust bracht Christian Gentner de spanning weer terug door de 3-2 te scoren. Ruud van Nistelrooy, die in de 58ste minuut in het veld was gekomen, bepaalde de eindstand na een uur echter op 4-2 in het voordeel van Die Rothosen.

1. FC Kaiserslautern - Schalke 04 5-0Schalke 04 heeft geen goed vervolg gegeven aan de knappe 3-0 overwinning op Olympique Lyon. De ploeg uit Gelsenkirchen, waar Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd meespeelde, ging hard onderuit bij het gepromoveerde 1. FC Kaiserslautern. Mede dankzij twee treffers van voormalig Heracles Almelo-speler Srdjan Lakic ging Schalke met liefst 5-0 onderuit in het Fritz-Walter-Stadion.

Overige uitslagen1899 Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2-2Hannover 96 - SC Freiburg 3-0 Foto: VI Images