Bayern, Chelsea, Dinamo, Porto en PSG blijven ongeslagen

Reacties

Hoewel er in alle grote competities al minimaal tien speelronden zijn afgewerkt, zijn er toch nog steeds vijf clubs ongeslagen. Daarentegen hopen drie ploegen nog altijd op hun eerste zege van dit seizoen.

Bayern, Chelsea, Dinamo, Porto en PSG blijven ongeslagen

Chelsea, Bayern München, FC Porto, Dinamo Kiev én Paris Saint-Germain verloren deze voetbaljaargang nog niet één keer. De langste reeks zonder nederlaag staat op naam van PSG, dat afgelopen zaterdag met 1-0 won van Olympique Nice.

De Franse kampioen is dit seizoen al vijftien duels ongeslagen, al moet daarbij aangetekend worden dat de club uit Parijs al zes keer gelijkspeelde. Mede daardoor is niet PSG, maar Olympique Marseille koploper in Frankrijk. De achterstand bedraagt één punt.

Chelsea speelde twee duels minder dan PSG, maar behaalde evenveel punten. De ongeslagen Londenaren (W10 G3) staan ondanks het 0-0 gelijkspel van zaterdag tegen Sunderland met vlag en wimpel bovenaan in Engeland. Manchester City is sinds zondag de nieuwe nummer twee na de 3-0 zege op Southampton. De landskampioen heeft zes punten minder dan Chelsea.

In Duitsland is Bayern München (W10 G3) dankzij een doelpunt van Arjen Robben bij Hertha BSC (0-1, foto) als enige zonder verlies, terwijl Oekraïne nog één ongeslagen club telt, namelijk het Dinamo Kiev (W10 G3) van Jeremain Lens. FC Porto (W7 G4) won overtuigend van Rio Ave (5-0) en blijft dus ongeschonden in de Portugese competitie. De ploeg van Bruno Martins Indi bezet na tien speelronden de derde plaats.

Slechtste club
Er zijn in Europa drie clubs die helemaal nog geen competitiewedstrijd wonnen. Het Oekraïnse Illichivets Mariupol (G3 V10) is de slechtste club van Europa en staat nu ook eindelijk onderaan. Karpaty Lviv was door een puntenstraf tot dit weekend nog de hekkensluiter, maar won zondag voor de derde keer. Het Portugese Gil Vicente (G4 V7) liet zijn fans eveneens nog geen enkele keer feestvieren, maar weet op basis van het doelsaldo wel Penafiel onder zich. De nummer laatst van de Spaanse competitie, Córdoba (G7 V6), wacht na dertien wedstrijden ook nog op een zege.

Meegerekend zijn de competities van de landen die de eerste negen posities bezetten op de UEFA Coëfficiëntenlijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.