Bayern bezweert minicrisis met zege bij Hoffenheim

Bayern München heeft op bezoek bij 1899 Hoffenheim een welkome overwinning geboekt (0-2). Dankzij een fraaie treffer van Sebastian Rode en een knullig eigen doelpunt van Andreas Beck namen de bezoekers drie punten mee uit de Rhein-Neckar-Arena.

Na een onrustige week, waarin de ploeg van trainer Pep Guardiola het uitduel met FC Porto in de kwartfinale van de Champions League met 3-1 verloor en clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt na bijna veertig jaar trouwe dienst zwaar teleurgesteld opstapte, kon Bayern een zege wel gebruiken. Maar de club uit München kon nog niet beschikken over de geblesseerden David Alaba, Medhi Benatia, Javi Martínez, Franck Ribéry, Arjen Robben en Bastian Schweinsteiger.

En dat was te zien in Hoffenheim, waar onder anderen Gianluca Gaudino en Mitchell Weiser een basisplaats hadden aan de kant van de bezoekers. Bayern had meer balbezit, maar stichtte nauwelijks gevaar. Na ruim een half uur was de thuisclub dicht bij de voorsprong via Anthony Modeste, die bijna profiteerde van een fout van Dante. Manuel Neuer redde echter uitstekend. Dante was woensdag op bezoek bij FC Porto - net als Xabi Alonso en Jérôme Boateng - ook al enorm de fout in gegaan, maar dit keer had het geen gevolgen.

Zes minuten voor rust was het raak aan de andere kant. Sebastian Rode kapte zich knap vrij en krulde van net binnen het strafschopgebied fraai raak. Het was lang het enige doelpunt van de wedstrijd. Al was Hoffenheim in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Sebastian Rudy ging echter net naast. Maar diep in de extra speeltijd werd de wedstrijd beslist door Beck, die een voorzet van Thomas Müller achter zijn eigen doelman gleed.

Bayern München heeft door de overwinning nu 73 punten uit 29 wedstrijden, dertien meer dan VfL Wolfsburg. De nummer twee komt zondag nog in actie thuis tegen Schalke 04. Dinsdag moet Bayern opnieuw aan de bak, als thuis de nederlaag tegen FC Porto uit de heenwedstrijd moet zien worden goedgemaakt.