Bayern bevestigt deal met Juventus en Vidal

Reacties

Juventus en Bayern München hebben ook de laatste plooien rondom de transfer van Arturo Vidal gladgestreken. Onder voorbehoud van een medische keuring is de deal rond.

Bayern bevestigt deal met Juventus en Vidal

Dat bevestigde president Karl-Heinz Rummenigge tijdens een persconferentie. 'Ik kan bevestigen dat we het eens zijn met beide partijen: Juventus en de speler.' Bayern wil Vidal nog deze week medisch keuren, waarna hij maandag kan aansluiten op de training.

Vidal gaat in München een vijfjarig contract tekenen en levert Juventus naar verluidt 35 miljoen euro op. Bayern wordt zijn tweede club in de Bundesliga, want voor zijn overgang naar Turijn in 2011 stond de 28-jarige Chileen onder contract bij Bayer Leverkusen. In München is Vidal de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Bastian Schweinsteiger.

Juventus kondigde enkele dagen geleden al aan dat Vidal op weg was naar Bayern. De Oude Dame besloot de vertrekwens van de speler niet in de weg te staan, net zoals de club dat eerder deze zomer niet deed bij Carlos Tévez (Boca Juniors) en Andrea Pirlo (New York City FC). Wel benadrukte Juventus dat Vidal de laatste basisspeler is die vertrekt, wat inhoudt dat Paul Pogba een transfer uit zijn hoofd kan zetten.

De binnengekomen transfersom wil Juventus investeren in een aanvallende middenvelder. Mario Götze (Bayern) en Oscar (Chelsea) staan bovenaan het lijstje, maar ogen onhaalbaar. Duitse media melden vandaag dat Juventus' keuze is gevallen op Julian Draxler, die persoonlijk al rond zou zijn met de Bianconeri. Ook een akkoord tussen Schalke 04 en Juventus lijkt niet ver weg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.