Bayer Leverkusen voorkomt diep in blessuretijd allereerste nederlaag

Reacties

Bayer Leverkusen dacht de ongeslagen status kwijt te raken, maar in de 98ste minuut van het duel met Borussia Dortmund werd dat alsnog voorkomen. De ploeg van Xabi Alonso kroop wederom door het oog van de naald: 1-1.

Bayer Leverkusen voorkomt diep in blessuretijd allereerste nederlaag
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Dortmund moet er in de laatste wedstrijden hard aan trekken om zich nog te kunnen plaatsen voor de Champions League, het toernooi waarin de Duitsers momenteel een halve finale spelen. Dortmund staat vijfde en de achterstand op nummer vier RB Leipzig is drie punten. Leverkusen werd vorige week kampioen en speelt normaal gesproken om niets meer dan de eer, maar verloor dit seizoen in competitieverband nog niet en wilde daarom graag ongeslagen afsluiten.

Het eerste half uur van de wedstrijd leverde weinig spektakel op, maar daarna kwam de boel meer los. Leverkusen riep om een strafschop, omdat Jeremie Frimpong neer werd gehaald in het strafschopgebied. De arbitrage gaf echter geen strafschop - en daarna was Alejandro Grimaldo gevaarlijk. Voor rust voorkwam doelman Lukas Hradecky de 1-0 voor Marcel Sabitzer.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg Leverkusen een levensgrote mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een lange bal van Granit Xhaka belandde bij Jonas Hofmann, die weer voorgaf op Nathan Tella. De aanvaller hoefde enkel maar binnen te glijden, maar miste in kansrijke positie. Kort daarna kon Hradecky de 1-0 van Niclas Füllkrug niet voorkomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In een poging om de eerste nederlaag van het seizoen af te wenden, bracht Xabi Alonso Patrik Schick en Victor Boniface, die kort na zijn invalbeurt de rode kaart leek te krijgen, toen hij betrokken raakte bij een opstootje met Nico Schlotterbeck, maar na inmenging van de VAR werd dat teruggedraaid.

Leverkusen ontsnapte dit seizoen wel vaker in de slotfase en had ook tegen Dortmund weer alle geluk van de wereld. Uit een corner van Florian Wirtz, kopte Josip Stanisic in minuut 98 (!) van de wedstrijd de gelijkmaker binnen, waardoor de ongeslagen status behouden blijft. Leverkusen heeft momenteel 45 wedstrijden op rij niet verloren.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
5
Borussia Dortmund
32
17
9
6
64-40
+24
60
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.